Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στην αυτοκινητοβιομηχανία κατέκτησε το νέο Audi Q5. Το SUV της γερμανικής εταιρείας, σε λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας του στην αγορά βραβεύτηκε με το «Χρυσό Τιμόνι 2017» (Das Goldene Lenkrad 2017). Βραβείο που απονέμεται από το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild» και την εφημερίδα «Bild am Sonntag». Οι τελικοί νικητές αναδεικνύονται μέσα από μία επίπονη διαδικασία, που περιλαμβάνει τόσο την ψηφοφορία των αναγνωστών των εντύπων – και των θυγατρικών τους εκδόσεων – σε 20 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες όσο και δοκιμασία σε πίστα, από ειδικούς διαφόρων κατηγοριών.

Το Audi Q5 ξεχώρισε ανάμεσα σε οκτώ μοντέλα στην κατηγορία σε χαρακτηριστικά όπως τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή, το μελετημένο σχεδιασμό που εξασφαλίζει εξοικονόμηση βάρους, ευρεία γκάμα οικονομικών και συνάμα ισχυρών κινητήρων και το πιο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης quattro. Επιπρόσθετα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης για την άνεση και ασφάλειά του, παράλληλα με hi-tech σύνολα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας και, τέλος, μία εξελιγμένη αερανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης από τον οδηγό του βαθμού απόσβεσης.

Σε εκδήλωση στο Βερολίνο, εκ μέρους της Audi AG το βραβείο παρέλαβε ο Dr Peter Mertens, μέλος του Δ.Σ. της Audi για την Τεχνική Ανάπτυξη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η εξειδικευμένη γνώση που διαθέτουν τα μέλη της επιτροπής καθώς και η φήμη του σε όλη την Ευρώπη, έχουν καταστήσει αυτό το βραβείο ένα από τα σημαντικότερα στον κλάδο μας. Το βραβείο αυτό είναι μία ακόμα απόδειξη ότι έχουμε παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που θα ξεπεράσει την πρώτη γενιά του μοντέλου, κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια.»

Στον φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά σαράντα δύο μοντέλα σε πέντε κατηγορίες και μετά από μία πανευρωπαϊκή έρευνα, είκοσι μοντέλα πέρασαν στο τελικό γύρο. Τα μοντέλα αυτά στη συνέχεια κρίθηκαν από μία ομάδα ειδικών, μεταξύ των οποίων οδηγοί αγώνων, μηχανικοί, σχεδιαστές καθώς και τους αρχισυντάκτες των ευρωπαϊκών εκδόσεων του περιοδικού Auto Bild και της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Audi Q5
Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.