Με τρία Κυπριακά πληρώματα στη λίστα εκκίνησης διεξάγεται την 1-3 Ιουνίου το φετινό Ράλι Ακρόπολις. Ο αγώνας θα είναι ο τρίτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι του 2018 και σε αυτό θα λάβουν μέρος 34 πληρώματα από 17 χώρες. Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουνίου στους πρόποδες της Ακρόπολης με τον πρωτοπόρο του θεσμού Alexey Lukyanuk να ξεκινά πρώτος. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει 19 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

Δύο από αυτά θα έχουν την Κυπριακή σημαία στις πόρτες τους. Πρόκειται για το Skoda Fabia R5 με τους πρωτοπόρους του Κυπριακού πρωταθλήματος Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου ενώ με το Citroen DS3 R5 θα τρέξουν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Αντώνης Χρυσοστόμου. Οι τελευταίοι προέρχονται από μια τέταρτη θέση γενικής στο περσινό Ράλι Ακρόπολης. Μαζί τους και οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου με το Mitsubishi Lancer Evo X.

Πίσω από το νικητή των δύο πρώτων φετινών αγώνων του ERC, Alexey Lukyanuk, θα ξεκινήσει ο τρεις φορές πρωταθλητή Πορτογαλίας Bruno Magalhaes, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας Norbert Herczig, ο τέσσερις φορές πρωταθλητή Σλοβακίας και Grzegorz Grzyb, καθώς και ο πρωταθλητή Πολωνίας Lukasz Habaj. Από τη λίστα συμμετοχών του φετινού ERC απουσιάζει ο τρεις φορές πρωταθλητής του ERC Kajetan Kajetanowicz αφού αποφάσισε φέτος να κάνει επιλεγμένους αγώνες στο WRC.

Μετά την τελετή εκκίνησης στην Ακρόπολη στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1/6, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί (στις 15:26) η Υπερειδική Διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου και το απόγευμα (17:29) η ειδική στο πεδίο βολής της Θήβας. Η δεύτερη μέρα, Σάββατο 2/6, περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) ενώ την Κυριακή άλλες δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές. Ο τερματισμός το αγώνα είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 το ίδιο απόγευμα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Δύο βδομάδες μετά το ράλι Ακρόπολης θα διεξαχθεί ο εθνικός μας αγώνας και συγκεκριμένα από τις 15-17 Ιουνίου. Όπως είναι ήδη γνωστό το Ράλι Κύπρος θα είναι ο τέταρτος γύρος του ERC και παράλληλα ο δεύτερος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Κάτι που το καθιστά – για μια ακόμα φορά – το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Βάση του φετινού αγώνα θα είναι η πόλη της Λάρνακας όπου στο παραλιακό μέτωπο τον Φοινικούδων θα βρίσκεται τόσο το αρχηγείο του αγώνα όσο και το σέρβις παρκ και η εκκίνηση και τερματισμός.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.