Η Hyundai Motor παρουσιάζει στην αγορά το πρώτο της αυτοκίνητο με σύστημα ηλιακής οροφής για φόρτιση της μπαταρίας. Το επαναστατικό αυτό σύστημα προσφέρει στο αυτοκίνητο επιπρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια, βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμων και αυξάνει την ακτίνα κίνησης του οχήματος. Το σύστημα θα πρωτοεμφανιστεί στο νέο μοντέλο Sonata Hybrid και θα ενισχύει την πηγή ενέργειας του οχήματος. Στα χρόνια που έρχονται, η Hyundai θα εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και σε άλλα μοντέλα εντείνοντας την πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας προς ένα βιώσιμο μέλλον.

“Η τεχνολογία ηλιακής οροφής αποτελεί καλό παράδειγμα του πώς η Hyundai Motor κινείται προς την κατεύθυνση της καθαρής αυτοκίνησης. Η τεχνολογία επιτρέπει στους πελάτες μας να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογίας Αμαξώματος, Heui Won Yang. “Αγωνιζόμαστε για να επεκτείνουμε την εφαρμογή της τεχνολογίας πέρα από την κατασκευή αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον, μέχρι και σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης”.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια δομή από ηλιακές πλάκες σιλικόνης, εφαρμοσμένες στην οροφή του αυτοκινήτου. Με φόρτιση 6 ωρών κάθε μέρα, αναμένεται να αυξήσει την ακτίνα ταξιδιού του οχήματος κατά 1.300 χιλιόμετρα το χρόνο. Ο ηλεκτρισμός παράγεται  όταν η ηλιακή ενέργεια ενεργοποιεί την επιφάνεια των πλακών, οι οποίες μετατρέπουν την ενέργεια με τη χρήση φωτονίων από το φως του ήλιου, γεγονός που καταλήγει στην παραγωγή ηλιακού ηλεκτρισμού.

Ο ηλεκτρισμός που παράγεται μετατρέπεται σε σταθερή τάση και αποθηκεύεται στην μπαταρία.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.