Στο ράλι Ντακάρ του 2016 η ομάδα της Peugeot κατάφερε να ανεβάσει στο βάθρο μόλις ένα από τους τέσσερις οδηγούς της. Φέτος όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η γαλλική ομάδα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της καταφέρνοντας να πάρει και τις τρείς πρώτες θέσεις μην αφήνοντας περιθώρια ανταγωνισμού από τους αντιπάλους της.

Ο Stephane Peterhansel ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής σπάζοντας συνάμα όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Φέτος κατέκτησε την 13η νίκη του και έγινε ο πιο επιτυχημένος  αγωνιζόμενος στην ιστορία του αγώνα με 7 νίκες στην κατηγορία των αυτοκινήτων και 6 στην κατηγορία των μοτοσυκλετών.

Στην δεύτερη θέση, και με ασήμαντη διαφορά σε σχέση με το μέγεθος του αγώνα, βρέθηκε ο Sebastien Loeb και στην τρίτη, ολοκληρώνοντας  την πλήρη επικράτηση των Γάλλων ο Cyril Despres με το τρίτο Peugeot 3008 DKR.

Μετά τα τέλος του αγώνα ο νικητής δήλωσε. «Στην αρχή του αγώνα, δεν ήμουν σίγουρος για τη νίκη. Αρχικά παλεύαμε για την πρώτη θέση με 6-7 άλλα πληρώματα αλλά τις τελευταίες μέρες μείναμε μόνο δύο. Ο Seb και εγώ αγωνιστήκαμε πολύ δυνατά αλλά στο τέλος νίκησα με μια ασήμαντη διαφορά. Δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα και το αυτοκίνητο ήταν εντυπωσιακό καθόλη τη διάρκεια του αγώνα».

Τέταρτος τερμάτισε ο Nani Roma με Toyota Hilux, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλό του, Giniel de Villiers. Στην 6η και 7η θέση, βρέθηκαν οι Orlando Terranova και Kuba Przygonski με τα Mini X-Raid ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Romain Dumas (Peugeot), Conrad Rautenbach (Toyota) και Mohammed Abu-Issa (Mini). Την πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Conrad Rautenbach που στην πρώτη του συμμετοχή σε Dakar.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ολοκαίνουριο Peugeot 3008 θα κάνει την εμφάνιση του στους εκθεσιακούς χώρους της Demstar Automotive το Φεβρουάριο.

Αποτελέσματα

  1. Stephane Peterhansel – Team Peugeot Total   –
  2. Sebastien Loeb – Team Peugeot Total – 5m32.s
  3. Cyril Despres – Team Peugeot Total – 32m54.s
  4. Nani Roma – Toyota – 1h15m41.s
  5. Giniel de Villiers – Toyota Gazoo Racing South Africa – 1h49m37.s
  6. Orlando Terranova – X-Raid Mini John Cooper Works Rally Team – 1h51m40.s
  7. Jakub Przygonski – Orlen Team – 4h12m58.s
  8. Romain Dumas – RD Limited – 4h22m42.s
  9. Conrad Rautenbach – Overdrive Toyota – 4h39m32.s
  10. Mohammed Abu-Issa – Team X-Raid Gmbh – 4h50m50.s

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.