Το BMW i3 κατασκευάστηκε εξ αρχής σαν ένα καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στην αγορά το 2014. Ένα μοντέλο που εκπροσωπεί μία νέα εποχή στο χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης, με μία φουτουριστική σχεδίαση, επαναστατική αρχιτεκτονική, δυναμικές επιδόσεις και καινοτόμο συνδεσιμότητα. Κανένα άλλο μοντέλο δεν αντιπροσωπεύει μία τέτοια ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών. Με όλα αυτά το «μικρό» ηλεκτρικό του βαυαρικού εργοστασίου δεν άργησε να αποδείξει την αξία του, να κερδίζει σωρεία βραβείων και να γράφει αξιοπρόσεκτους αριθμούς πωλήσεων χρόνο με το χρόνο.

Μόλις πριν λίγες μέρες το BMW i3 έγινε ο πρώτος νικητής του βραβείου ‘World Urban Car’ για το 2017 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Ο Αντιπρόεδρος του θεσμού βραβείων World Car, Mike Rutherford, σχολίασε: «Είναι ένα βραβείο που το απαιτούσε η εποχή μας. Τα καθημερινά αυτοκίνητα σε πολλές – ίσως στις περισσότερες – περιοχές του κόσμου θα πρέπει να γίνουν μικρότερα για να βρίσκουν δρόμους να κινούνται και χώρους στάθμευσης στις όλο και πιο συνωστισμένες πόλεις, με πληθυσμούς που αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο. Ο φετινός νικητής στην κατηγορία ‘World Urban Car’ (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) που λανσάρεται για πρώτη φορά αποδεικνύει ότι αυτά τα μικρά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να είναι φθηνά, απρόσωπα και δυσάρεστα στην οδήγηση. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ανάμεσα στα προϊόντα της αγοράς με την καλύτερη σχέση κόστους/απόδοσης (value-for-money)».

Το νέο BMW i3 (94 Ah) προσφέρει 50% αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας (33 kWh) χάρη στην υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών ιόντων λιθίου. Η ομάδα του BMW i προσπάθησε να διατηρήσει τις διαστάσεις της μπαταρίας, παρά τη σημαντικά αυξημένη αυτονομία. Οι τιμές επιδόσεων 170 hp AC του σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα παραμένουν σχεδόν ίδιες. Ο ηλεκτροκινητήρας επιταχύνει το BMW i3 από 0 στα 100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα κάνοντας το BMW i3 το πιο σπορ και αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα της premium κατηγορίας. Με το λανσάρισμα του BMW i3 (94 Ah), η BMW i προσφέρει επίσης ένα νέο BMW Home Charger Connect, έναν οικιακό σταθμό φόρτισης που έχει σχεδιαστεί για άνετη και ταχεία φόρτιση με πρόσθετες συνδεμένες λειτουργίες.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.