Η Harley-Davidson Motor Company ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τα μεγάλα της σχέδια για το μέλλον μέσω της θαρραλέας παγκόσμιας στρατηγικής της. Κύριο χαρακτηριστικό της στρατηγικής δεν είναι άλλο από την κυκλοφορία 100 καινούργιων μοντέλων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια! Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson, Matt Levatich, επιβεβαίωσε την μεγάλη αυτή είδηση με δηλώσεις του: «Θα κυκλοφορήσουμε 100 καινούργια μοντέλα στη γκάμα της Harley-Davidson, παραδίδοντας έτσι μια μεγάλη επιστροφή στα επενδυμένα κεφάλαια, μεγαλώνοντας το μερίδιο αγοράς μας χωρίς αντίκτυπο στο περιβάλλον μέχρι το 2027».

Μέρος του πλάνου αυτού είναι και ίδρυση 150 με 200 καινούργιων αντιπροσωπιών στον κόσμο μέχρι το 2020, με showrooms να ανοίγουν σε Κίνα, Ινδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ισπανία και Ταϊλάνδη την στιγμή που θα μεγαλώνει και η γνωστή Harley-Davidson Riding Academy. Θέλοντας να κάνει ποδαρικό στην μεγάλη αυτή στρατηγική, η Harley-Davidson ήδη κυκλοφόρησε 2 από τις 100 νέες μοτοσυκλέτες , τις «Road King Special» και την «Street Rod», που βρίσκονται ήδη σε αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο.

Στην Κύπρο

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από τότε που οι μοτοσικλέτες της Harley-Davidson αντιπροσωπεύονται στον τόπο μας. H κάθοδος της θρυλικής αμερικανικής μάρκας ήταν μια καθαρά προσωπική κίνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Α.Ι.Motokinisi Ltd κ. Άλκη Ιακωβίδη από το μακρινό 1990, Από τότε οι λάτρεις της θρυλικής αμερικανικής μάρκας βρήκαν «στέγη» στους εκθεσιακούς χώρους της Harley Davidson Center (Cyprus) Ltd.

Η ιστορία

Η Harley-Davidson ιδρύθηκε στο μακρινό 1901, όταν ο 20χρονος τότε William S. Harley σχεδίασε τον πρώτο του κινητήρα. Δυο χρόνια αργότερα, ο William μαζί με τον καλύτερο του φίλο, Arthur Davidson έφεραν στην ζωή την πρώτη τους μοτοσυκλέτα με την βοήθεια του αδελφού του Arthur. To 1921, με αναβάτη τον Otto Walker, η Harley-Davidson έγινε η πρώτη εταιρεία παραγωγής μοτοσυκλέτας που είδε ένα από τα δημιουργήματα της να κερδίζει αγώνα ταχύτητας με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 100 μιλίων την ώρα. Από τα πεδία μάχης και των δυο παγκοσμίων πολέμων, μέχρι και τους δρόμους ολόκληρου του πλανήτη, η Harley-Davidson πέρασε από τις δύσκολες μέρες στα παγκόσμια ρεκόρ και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας, εκτός Αμερικής, είχε χτιστεί μόλις το 1998 στην Βραζιλία, υποδεικνύοντας το μακροπρόθεσμο πλάνο της εταιρείας για επέκταση σε όλο τον κόσμο.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.