Ατέλειωτη είναι λίστα των διακρίσεων για το υπερ αυτοκίνητο της Honda. Πριν καλά καλά παρουσιαστεί στις αγορές άρχισε να μαζεύει βραβεία και διακρίσεις δείχνοντας έτσι το μέγεθος της επιτυχίας για το Ιαπωνικό εργοστάσιο. Αυτή τη φορά το θηριώδες Honda Civic Type-R πρόσθεσε στη λίστα του το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» του βρετανικού περιοδικού Top Gear. Το βρετανικό έγκυρο περιοδικό και το κοινό του, όπως κάθε χρόνο, ψήφισαν για το βραβείο του «Αυτοκίνητου της Χρονιάς». Ως το μεγαλύτερο μηνιαίο περιοδικό αυτοκινήτων στον κόσμο, φέτος τα βραβεία τους έγιναν παγκόσμια με τους εκδότες και των 22 διεθνών εκδόσεων τους να ψηφίζουν για τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα της χρονιάς.

Πέραν του αυτοκινήτου της χρονιάς, το νέο Honda Civic Type R κέρδισε ταυτόχρονα και το βραβείο του «Ηot hatch της Χρονιάς» και το βραβείο «Διεθνών συντακτών της Χρονιάς».

Σύμφωνα με το περιοδικό Top Gear: «Το Civic Type R δεν είναι μόνο το καλύτερο hothatch της χρονιάς, είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς. Είναι εθιστικό και εντυπωσιακά γρήγορο. Ένας πραγματικός ήρωας για το κοινό, παρέχει προσβασιμότητα και επιδόσεις σε ένα πακέτο. Η συγκίνηση προέρχεται από την απόλυτη απλότητα του».

Το νέο Honda Civic Type R δεν σταματά εδώ. Πριν μερικές μέρες διακρίθηκε και στο διαγωνισμό Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για Γυναίκες. Κέρδισε στην κατηγορία ‘Best Performance Car’ (Καλύτερο Αυτοκίνητο Επιδόσεων) στον μοναδικό αυτό διαγωνισμό φού την κριτική επιτροπή απαρτίζουν μόνο γυναίκες. Οι φετινοί νικητές του θεσμού κρίθηκαν από την ψηφοφορία 25 γυναικών συντακτών αυτοκινήτου από 20 διαφορετικές χώρες. Η αρχική λίστα περιλάμβανε 420 αυτοκίνητα που γρήγορα περιορίστηκε στα 60 επικρατέστερα. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, όπου κρίθηκαν οι νικητές κάθε κατηγορίας.

Στα πιο πάνω βραβεία προστίθενται και άλλα βραβεία που απέσπασε φέτος όπως το «Best Hot Hatch» από το Auto Express τον Ιούνιο και το «Best Import Compact Sports Car» από το περιοδικό Sport Auto τον περασμένο μήνα. Έχοντας κοινά βασικά χαρακτηριστικά με το Civic hatchback, το νέο Type R έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία hot-hatch – στο δρόμο αλλά και στην πίστα. Ο δίλιτρος κινητήρας VTEC TURBO αποδίδει 320 ίππους και φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα.++

2017 Honda Civic Type R
Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.