Το Gymkhana GRiD αλλάζει ήπειρο για το 2017. Η θεαματική αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής στις 18 και 19 Νοεμβρίου και, όπως κάθε χρόνο, στηρίζει το Monster Energy. Έξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη διεξαγωγή του πρώτου διαγωνισμού, με τους πρωταγωνιστές να κατευθύνονται φέτος  προς το εντυπωσιακό θέρετρο της Carnival City! Η φετινή διαδρομή του Gymkhana GRiD, είναι μοναδική και άκρως εντυπωσιακή, γιατί αναμιγνύει ντόνατς, μπόλικη πλαγιολίσθηση, υπολογισμούς ακριβείας και φυσικά σύννεφα από καμένα ελαστικά με επικεφαλής πάντα τον «ιθύνων νου» του θεσμού, Ken Block.

Ο ίδιος ο Ken Block δήλωσε: «Χρόνο με το χρόνο το Gymkhana GRiD μεγαλώνει και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στη Νότια Αφρική είναι πολύ συναρπαστικό.. Οι Νοτιοαφρικάνοι είναι πολύ παθιασμένοι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φέτος έχουμε τεράστια σχέδια για την πίστα του GRiD η οποία θα είναι πολύ καλύτερη και μεγαλύτερη από ποτέ».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια πόλη, μια βδομάδα πριν το Gymkhana GRiD, θα διεξαχθεί και ο τελευταίος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross 2017 της FIA, το οποίος στηρίζεται από τη Monster Energy.

Τι είναι το Gymkhana Grid:

Το Gymkhana GRiD είναι ένας συνδυασμός ταχύτητας, style και ακρίβειας. Πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των X Games στο Los Angeles τo 2013 και είναι ένας πρωτότυπος αγώνας, που δίνει την ευκαιρία στον οδηγό να δοκιμάσει τις οδηγικές του ικανότητες. Το σημείο μηδέν είναι μια ασφάλτινη πίστα που ονομάζεται GRiD. Κάθε οδηγός πρέπει να ολοκληρώσει δύο γύρους μιας συγκεκριμένης διαδρομής που περιλαμβάνει drifting, figure 8s, donuts και slaloms. Ταυτόχρονα ένα άλλο αυτοκίνητο θα εκτελεί την ίδια διαδρομή head-to-head, με τους δύο οδηγούς να είναι ενάντια στον χρόνο. Το format του αγώνα περιλαμβάνει δύο γύρους για κάθε οδηγό, ενώ τα ζευγάρια που θα τρέχουν μαζί προκύπτουν ύστερα από κλήρωση. Όταν ολοκληρωθούν και οι δύο γύροι, ο πιο αργός οδηγός θα αποκλειστεί, ενώ ο ταχύτερος θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.