ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 3ος γύρος: ΒΕΛΓΙΟ

O Sebastien Loeb πέτυχε στο Βέλγιο την δεύτερη νίκη της καριέρας του στο πρωτάθλημα World RX, αρπάζοντας και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Στο βάθρο, μαζί με τον θρύλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ανέβηκε και ο άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, Petter Solberg, με τον Timmy Hansen να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα κάνοντας «ένα – τρία» για την ομάδα της Peugeot.
Ο Johan Kristoffersson μπορεί να μην είχε τον αγώνα που θα ήθελε αλλά κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.  Ο Loeb έστριψε πρώτος στον μεγάλο τελικό και κατάφερε να κρατήσει την θέση μέχρι και τη γραμμή του τερματισμού για χάρη της Team Peugeot Total πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 WRX στο Coyote World RX Βελγίου. Αγώνας που αποτέλεσε τον τρίτο γύρο του θεσμού, που όπως είναι γνωστό, υποστηρίζεται από τη Monster Energy.

Ο περσινός πρωταθλητής Kristoffersson έπεσε στην πέμπτη θέση όταν ο Mattias Ekstrom της EKS Audi Sport πραγματοποίησε το joker του στον τελευταίο του γύρο, «κόβοντας» το νήμα μπροστά από τον σουηδό. Ο πρωταθλητής ωστόσο κρατάει ακόμη την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα με εννέα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τώρα, Sebastien Loeb.

«Χάρηκα πάρα πολύ την νίκη εδώ, την κυνηγάμε εδώ και καιρό. Η μάχη ήταν πολύ σκληρή μιας και το επίπεδο του ανταγωνισμού έχει ανέβει οπόταν η νίκη είναι διπλά γλυκιά. Δεν είχα αντιληφθεί αρχικά πως ο Mattias δεν έκανε το joker του έτσι πίστευα πως πάλευα για την δεύτερη θέση. Ξαφνιάστηκα όταν έστριψε στο joker στον τελευταίο γύρο, δεν περίμενα την πρώτη μου νίκη φέτος εδώ, έτσι την χαίρομαι ιδιαίτερα!»|

Ο Solberg, εκτός από την δεύτερη θέση, σήκωσε και το βραβείο Monster Energy Super Charge για την καλύτερη αντίδραση στο σβήσιμο των φώτων στην εκκίνηση.
Ο επόμενος γύρος του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στην καινούργια πίστα της Αγγλίας, στο Silverstone το σαββατοκύριακο του Speedmachine Festival από τις 25 μέχρι 27 Μαΐου.

 

Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            75

2 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           66

3 Petter SOLBERG                            VW POLO GTI            65

4 Andreas BAKKERUD                      AUDI S1                      61

5 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           59

6 Mattias EKSTRÖM                          AUDI S1                      59

7 Niclas GRONHOLM                        HYUNDAI i20              37

8 Janis BAUMANIS                             FORD FIESTA            32

9 Guerlain CHICHERIT                      RENAULT M. RS        27
10 Timur TIMERZYANOV                  HYUNDAI i20              27

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.