Citroën Berlingo – Opel Combo Life – Peugeot Rifter:

Τα νέα Citroën Berlingo, Peugeot Rifter και Opel Combo Life έχουν κερδίσει τον τίτλο «AUTOBEST 2019», που αποτελεί Ευρωπαϊκή περγαμηνή «The Best Buy Car of Europe» για το 2019. Μαζεύοντας συνολικά 14076 βαθμούς, τα τρίδυμα της PSA κλείδωσαν την πρώτη θέση στην σχετική βαθμολογία, με διαφορά 148 βαθμών μπροστά από το Ford Focus. Η 12η γενιά του Toyota Corolla κατάληξε στην τρίτη θέση με 13846 βαθμούς, 82 λιγότερους από το Focus. Τα Kia Ceed, Citroen C4 Cactus και η δεύτερης γενιάς Dacia Duster συμπλήρωσαν την υπόλοιπη κατάταξη.

«Συγχαίρουμε την ηγεσία των τριών μαρκών της PSA που κατάφεραν να κερδίσουν το βραβείο AUTOBEST 2019! Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός με πολύ μεγάλα ονόματα μέσα σε αυτή την κατηγορία. Όσο αφορά τα διάφορα είδη αυτοκινήτων και κινητήρων, η φετινή ψηφοφορία είχε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από άλλες χρονιές. Η επιλογή της επιτροπής να βραβεύσουν ένα αυτοκίνητο τύπου `Ludo space` ήταν θαρραλέα αλλά αυτό αποδεικνύει πως μαζί με την τεχνολογία, και την αγορά, προχωράει και η δική μας ιδεολογία, έτσι ώστε να έχουμε δικαίωμα να υποστηρίζουμε το ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον ευρωπαίο καταναλωτή να αγοράζει σωστά» δήλωσε said Ilia Seliktar, Πρόεδρος της Επιτροπής AUTOBEST0.

«Η νίκη των «τριδύμων» της PSA ήταν σίγουρα πανάξια. Τρία αυτοκίνητα, βασισμένα πάνω στην ίδια πλατφόρμα με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Μια πλατφόρμα που βραβεύτηκε από δύο μεγάλους ξεχωριστούς οργανισμούς και είμαστε σίγουροι πως θα αποτελέσει bestseller-μέσα στα επόμενα χρόνια. Προσωπικά είμαι πού ευχαριστημένος που η επιτροπή μας αναγνώρισε αυτού του είδους αυτοκινήτου, καθώς αποτελεί στην εντέλεια όλα όσα πρέπει ένας νικητής του Best Buy Car of Europe» δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος του AUTOBEST.

Εδώ και 18 χρόνια, η θρυλική μέθοδος ψηφοφορίας του AUTOBEST ήταν η ίδια, ωστόσο φέτος μεταμορφώθηκε ελάχιστα για να συμπεριλάβει περισσότερη περιβαλλοντικά φιλική τεχνολογία, καλύτερη συνδεσιμότητα και αυτόνομη οδήγηση στις κατηγορίες της, αγκαλιάζοντας έτσι το σήμερα αλλά και το αύριο. Μετά από την κυκλοφορία του AUTOBEST Credo πέρυσι, αυτό είναι το επόμενο βήμα εξέλιξης για την κριτική επιτροπή του AUTOBEST, που παραμένει η μεγαλύτερη ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αυτοκινήτου στην Ευρώπη, με το 95% της ηπείρου να αντιπροσωπεύεται με μέλος μέσα στην επιτροπή.

Η βραδιά για τα 18α Βραβεία AUTOBEST θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες του Βελγίου, συνεχίζοντας την παράδοση του AUTOBEST κατά την οποία διεξάγεται το AUTOBEST Gala κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, με την προηγούμενη να είχε διεξαχθεί στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Tα βραβεία COMPANYBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST και ECOBEST:

Το βραβείο ‘COMPANYBEST 2018’ απονεμήθηκε στην Aston Martin Lagonda. Ένα βραβείο που με το οποίο αναγνωρίζει η επιτροπή το εκπληκτικό ταξίδι της Βρετανικής εταιρείας, υπό τις οδηγίες του ηγέτη της, Dr. Andy Palmer και της ομάδας διοίκησης του. Φυσικά ο Dr. Palmer είναι ήδη μέρος του «MANBEST Hall of Fame», που συμπεριλαμβάνει πολλές και μεγάλες προσωπικότητες φυσιογνωμίες του χώρου. Έδωσε ένα φρέσκο ξεκίνημα σε μια εταιρεία 100 ετών σε ηλικία, γνωστή από τις κινηματογραφικές ταινίες James Bond (γεγονός για το οποίο ευθύνεται ο ίδιος!)

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής AUTOBEST ψήφισαν την τεχνολογία Hyundai’s Rear Occupant Alert ως την νικήτρια του βραβείου «SAFETYBEST 2018». Το σύστημα αυτό ανιχνεύει κίνηση στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενημερώνοντας τον οδηγό πως το παιδί του είναι στο πίσω κάθισμα έτσι ώστε να μην το αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο, ειδικά σε χώρες που επικρατεί έντονη ζέστη.

 Όσο αφορά την συνδεσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη του αυτοκινήτου, το βραβείο «SMARTBEST 2018» απονεμήθηκε στην BMW για το σύστημα Intelligent Personal Assistant. Το BMW IPA προσφέρει μια πληθώρα από πληροφορίες προς τον οδηγό, αλλά ταυτόχρονα αντιδρά ανάλογα σε όλες τις ανάγκες του οδηγού, δουλεύοντας ταυτόχρονα παράλληλα και με τα άλλα συστήματα που είναι συνδεδεμένα με το αυτοκίνητο.

Το Jaguar I-Pace με την σειρά του, κέρδισε το βραβείο «ECOBEST 2018». Το πρώτο ηλεκτρικό Jaguar, και ταυτόχρονα το πρώτο ηλεκτρικό premium SUV ενός Ευρωπαϊκού κατασκευαστή. Αποτελεί ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν φέτος από την Jaguar Land Rover αποδεικνύοντας την τεχνική κατάρτιση της εταιρείας με τον καλύτερο τρόπο. Ένα θαρραλέο project από μια εταιρεία πολύ πιο μικρή από εταιρείες όπως Audi, BMW και Mercedes-Benz, οι οποίες ήδη σχεδιάζουν τον ανταγωνισμό του I-Pace. Το τέλειο παράδειγμα ενός νικητή του βραβείου «ECOBEST».

Τα βραβεία «MANBEST», «TECHNOBEST», «DESIGNBEST» και «SPORTBEST» έχουν ήδη ανακοινωθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.