Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του βέλτιστου ελαστικού. Πριν αποφασίσετε, μελετήστε τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή σας.

hankook Οι καιρικές συνθήκες

Το κλίμα της περιοχής όπου ζείτε είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, σε θερμοκρασίες κάτω από 7°C κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ίσως θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα σετ χειμερινών ελαστικών. Σε ορισμένες χώρες, αυτό απαιτείται από τη νομοθεσία.

Ο τρόπος με τον οποίο οδηγείτε

Αν διανύετε μεγάλες αποστάσεις ή σας αρέσει να δοκιμάζετε τα όρια του αυτοκινήτου σας, ενδέχεται να θέλετε να εξετάσετε πιο προσεκτικά τα χαρακτηριστικά επιδόσεων των ελαστικών για να βρείτε το ελαστικό που ταιριάζει στο στυλ οδήγησής σας. Πολλά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή απόδοση.

Ο τύπος του οχήματός σας

Τα ελαστικά με τα οποία είναι εξοπλισμένο το αυτοκίνητό σας (γνωστά και ως ΟE – εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης) επιλέγονται επειδή ταιριάζουν με το αυτοκίνητό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι τα καλύτερα για εσάς. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο για άλλες συστάσεις ή κάντε περαιτέρω έρευνα.

Ελαστικά ΑΝΑ ΤΥΠΟ

Δείτε τα ελαστικά για συγκεκριμένη εποχή του χρόνου για να βρείτε τα προϊόντα που ταιριάζουν στο όχημά σας.

Θερινά ελαστικά

Τα θερινά ελαστικά είναι σχεδιασμένα για ήπιες καιρικές συνθήκες και, σε πολλές περιοχές, μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η απόδοση μειώνεται όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 7°C.

Χειμερινά ελαστικά

Είναι βελτιστοποιημένα για ψυχρές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες από 7°C και κάτω. Επίσης, το πέλμα των χειμερινών ελαστικών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η πρόσφυση και η ικανότητα φρεναρίσματος σε χιόνι και πάγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΝΑ ΟΧΗΜΑ

hankook Επιβατικά οχήματα

Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε το πέλμα να φθείρεται πιο αργά, για εξαιρετική πρόσφυση και απόδοση στο δρόμο ακόμη και μετά από πολλά χιλιόμετρα.

Οχήματα 4X4

Αυτά τα ευπροσάρμοστα ελαστικά παρέχουν αντοχή και πρόσφυση σε ανώμαλο δρόμο, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοσή τους. 

Για ελαφρά εμπορικά

Έχουν σχεδιαστεί για υψηλή χιλιομετρική απόδοση και καλή πρόσφυση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Διαθέτουν χάραξη πέλματος που προσφέρει άνετη και αθόρυβη κίνηση.

Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas K

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK