autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 10 Σεπτεμβρίου

Paphos Hill Climb 2011 

2011 PAPHOS HILLCLIMBΣτις 10 Σεπτεμβρίου του 2011 ο Μάικ Χαραλάμπους κερδίζει τον τέταρτο συνεχόμενο αγώνα ανάβασης στο πρωτάθλημα και αγκαλιάζει τον τίτλο. Ο αγώνας, που διεξήχθη παρά το χωριό Τραχυπέδουλα, τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και διοργανώθηκε από το Σωματείο της Πάφου με 24 πληρώματα να συμπληρώνουν τη λίστα της εκκίνησης. Δεύτερη θέση γενικής για τον Κύρο Γεωργίου ενώ την τριάδα έκλεισε ο Χρίστος Θρασυβούλου. Ακολούθησαν οι Κώστας Νικηφόρου, Ανδρέας Παπαγεωργίου και Χρίστος Τζιαπούρας, και οι τρεις πάνω στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Δείτε το επόμενο

Wolfgang von Trips 1961

Ο Γερμανός οδηγός της F1 Wolfgang von Trips (το πλήρες όνομα του ήταν Wolfgang Alexander Albert Eduard Maximilian Reichsgraf Berghe von Trips) γεννήθηκε στις 4 Μαΐου το 1928 στην Κολωνία της Γερμανίας. Επίσης γνωστός ως «Wolfgang Graf Berghe von Trips» με παρατσούκλι «Taffy». Ήταν γιος μιας ευγενούς οικογένειας της Ρηνανίας και έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1956. Συμμετείχε σε 29 αγώνες κερδίζοντας δύο ενώ εξασφάλισε μία pole position, πέτυχε έξι βάθρα και σημείωσε συνολικά 56 πόντους πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε για τις ομάδες Ferrari, Porsche, Scuderia Centro Sud. Έχασε την ζωή του στις 10 Σεπτεμβρίου το 1961 κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Monza, όταν η Ferrari του συγκρούστηκε με τη Lotus του Jim Clark σκοτώνοντας δεκαπέντε θεατές.

Δείτε το επόμενο

Bruno Giacomelli 1952

Ο οδηγός αγώνων Bruno Giacomelli γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1952 στην Ιταλία. Το 1976 κέρδισε ένα από τα δύο πρωταθλήματα του British Formula 3 και το 1978 το πρωτάθλημα της Formula 2. Έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 το 1977 οδηγώντας για τις ομάδες των McLaren, Alfa Romeo, Toleman και Life.  Συμμετείχε σε 82 Grands Prix, πετυχαίνοντας ένα 1 βάθρο και 14 πόντους πρωταθλήματος.

Exit mobile version