ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 24 Μαίoυ

3. Ράλι Σπριντ Λάρνακας 1987

1987 LARNACA RALLYSPRINT

Στις 24 Μαΐου του 1987 ο Αντώνης Ιερόπουλος κερδίζει το Ράλισπριντ Λάρνακας στο τιμόνι ενός Opel Manta 400. Δεύτερος στη γενική κατάταξη ο Μαρίνος Κακουράτος με VW Golf GTi και διαφορά πέντε δευτερολέπτων από το νικητή ενώ τρίτος καλύτερος χρόνος για τον Σώτο Τρικωμίτη με το Suzuki Swift GTi. O αγώνας διεξήχθη στη γρήγορη διαδρομή της Ορόκλινης συγκεντρώνοντας 36 συνολικά οδηγούς.

2. Διόνυσος Ώτοκρος 1998

1998 DIONYSSOS AUTOSPRINT

O Σάββας Χ’Σάββας με το Mitsubishi Galant VR-4 κερδίζει τον τρίτο γύρο του παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας στην Πάφο. Το Διόνυσος Ώτοκρος κατάφερε να συγκεντρώσει 33 συνολικά συμμετοχές και διεξήχθη στην περιοχή Αμαργέτης. Δεύτερη θέση για το Μάριο Παναγιώτου, επίσης με Mitsubishi Galant VR-4 ενώ τον τρίτο καλύτερο χρόνο έφερε ο Παρασκευάς Παρασκευά με Mitsubishi Lancer Evo II. Έβδομος χρόνος και πρώτος δικίνητος ο Νίκος Σπύρου με Golf GTi.

1. Hannu Mikkola 1942

hannu mikkola

Τo 1942 γεvvήθηκε στην πόλη Joensuu της Φιλανδίας o παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι Hannu Mikkola. Με μια καριέρα είκοσι χρόνων (1973-1993) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, κατάφερε να πάρει τον τίτλο το 1983 στο τιμόνι ενός Audi Quattro. Έλαβε μέρος σε 123 αγώνες από τους οποίους κέρδισε τους 18 ενώ τερμάτισε μέσα στην τριάδα 44 φορές. Κέρδισε 666 ειδικές διαδρομές και μάζεψε 655 βαθμούς πρωταθλήματος. Οδήγησε για τις ομάδες της Ford, Toyota, Audi, Mazda και Subaru.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.