ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 21 Μαίoυ

2. De Tomaso 2003

DE TOMASO P72

Στις 21 Μαΐου του 2003 πέθανε ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας De Tomaso, Alejandro de Tomaso. Ήταν 74 χρόνων και γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1928. Τις χρονιές 1957 και 1959 έλαβε μέρος σε δύο γκραν πρι στη φόρμουλα ενώ το 1959 ίδρυσε την αυτοκινητοβιομηχανία της De Tomaso για να κατασκευάσει τα δικά του αυτοκίνητα. Στα χρόνια που ακολούθησαν αγόρασε εταιρείες όπως την, Ghia, Vignale και τις Benelli και Moto Guzzi ενώ το 1975 έσωσε από τη χρεοκοπία την Maserati. Αποχώρησε από την εταιρεία το 1993 για λόγους υγείας ενώ είχε ήδη πουλήσει τη Maserati στην Fiat. Τον έλεγχο της εταιρείας ανέλαβε ο γιος του Santiago. H De Tomaso σταμάτησε να λειτουργεί το 2015 αλλά το 2019 η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του ονόματος παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο το P72.

1. Mark Higgins 1971

MARK HIGGINS

Ο οδηγός Mark Higgins, γεννήθηκε στο Isle of Man στις 21 Μαΐου το 1971. Ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στην ηλικία των εννέα ετών, με τη βοήθεια της μητέρας και του πατέρα του όταν οδήγησε το πρώτο του kart. Μέχρι την ηλικία των 17 ετών, είχε διαγωνιστεί σε διάφορα αθλήματα όπως karting και trial bikes. Ο νεαρός τότε Higgins εντυπωσίασε αρκετούς ανθρώπους όπου προσέλκυσε την προσοχή του επιχειρηματία Manx, Roy Dixon, ο οποίος ανάλαβε τον Higgins και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με ένα ταξίδι στη Σουηδία για να μάθει τα μυστικά του αθλήματος από τους θρυλικούς Timo Mäkinen και Anders Kulläng. Έχει κερδίσει το Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι τρεις φορές, το 1997, 2005 και 2006.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.