ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 20 Mαίoυ

3. Καρμιώτης ραλισπριντ 1990

1990 KARMIOTIS AUTOSPRINT

Στις 20 Μαΐου του 1990 ο Γιώργος Ανδρέου Σιώφερος κερδίζει το Καρμιώτης ραλισπριντ που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού. Ο αγώνας ήταν ο τρίτος της σεζόν και ο οδηγός του Nissan 240 RS παίρνει την πρώτη του νίκη για τη χρονιά. Δεύτερος τερμάτισε ο Σάββας Χ’Σάββας με το εμβληματικό VW Golf GTi ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρίνος Κακουράτος επίσης με Golf GTi. Χρίστος Ηλιάδης (Lancia HF), Ανδρέας Κακουράτος (Lancia HF) και Κώστας Γεωργίου Chips (Ford Escort) συμπλήρωσαν την εξάδα σε ένα αγώνα που έλαβαν μέρος 31 οδηγοί.

2. Bernard Ocelli 1961

BERNARD OCCELLI

Στις 20 Μαΐου του 1961 γεννιέται στις Κάννες ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής συνοδηγών Bernard Ocelli. Κέρδισε τον τίτλο το 1994 στο πλευρό του Γάλλου Ντιτιέ Οριόλ σε μια Toyota Celica. Στην καριέρα του έλαβε μέρος σε 73 αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου πήρε 16 νίκες και ανέβηκε 34 φορές στο βάθρο των νικητών. Συγκέντρωσε επίσης 431 βαθμούς πρωταθλήματος. Τελευταίος του αγώνας ήταν το ράλι Ακρόπολις του 1996.

1.  Louis-Aimé Trintignant 1993

Louis Trintignant

Ο οδηγός αγώνων Γαλλικής καταγωγής Louis-Aimé Trintignant, έχασε την ζωή του στις 20 Μαΐου το 1933 κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών στο GP de Picardie οδηγώντας μια Bugatti T35C. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο GP δεν ήταν καν αγώνας του πρωταθλήματος. Επίσης, ήταν ο αδελφός του οδηγού της Formula 1 Maurice Trintignant. Το 1932 ο Louis κέρδισε το Trophée de Provence, το Grand Prix του Lorraine και Circuit of Nice.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.