ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 19 Mαίoυ

Colin Chapman 1965

COLIN CHAPMANΟ Anthony Colin Bruce Chapman γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1965 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν μηχανικός, σχεδιαστής, και ιδρυτής των Lotus Cars. Ίδρυσε την θρυλική Βρετανική  εταιρεία σπορ αυτοκινήτων το 1948. Στις αρχές, την διοικούσε στον ελεύθερο του χρόνο με την βοήθεια μιας ομάδας από ενθουσιώδες συνεργάτες. Η γνώσεις του στην αεροναυτική μηχανική αποδείχτηκαν ζωτικής σημασίας για τις επερχόμενες επιτυχίες της συγκεκριμένης μάρκας. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του επικεντρώθηκε σε αυτοκίνητα με ελαφρύ και καλό χειρισμό αντί υπερβολικής ιπποδύναμης αφού ο ίδιος ανέφερε «Το να δυναμώνεις το αυτοκίνητο σε κάνει πιο γρήγορο στις ευθείες. Η αφαίρεση βάρους σε κάνει πιο γρήγορο παντού»

Υπό την καθοδήγησή του, η ομάδα της Lotus κέρδισε επτά τίτλους κατασκευαστών στην Formula 1, έξι πρωταθλήματα οδηγών και το Indianapolis 500 στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ 1962 και 1978. Η Lotus Cars έχει κατασκευάσει δεκάδες χιλιάδες σπορ αυτοκίνητα με σχετικά προσιτές τιμές. Παράλληλα, είναι ένας από τους λίγους Βρετανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται μετά τη βιομηχανική παρακμή της δεκαετίας του 1970.

Δείτε το επόμενοOLIVIER PANIS

1
2
3
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.