ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 1 Μαίoυ

3. Ayrton Senna Da Silva 1994 

Ayrton Senna Lotus

Το 1994 η φόρμoυλα έvα έχασε τov καλύτερo ίσως oδηγό της. Ο Ayrton Senna Da Silva σκοτώνεται στον αγώνα στην Imola συγκλονίζοντας το παγκόσμιο! Ήταν ο τρίτος γύρος της χρονιάς όταν στον έβδομο γύρο και συγκεκριμένα στη στροφή Tamburello έχασε τον έλεγχο της FW16 και κτύπησε στον τοίχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Δύο ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

O Senna ξεκίνησε την καριέρα του από τα καρτ σε ηλικία 13 χρόνων ενώ το 1984 πέρασε στο χώρο της φόρμουλα ένα με την ομάδα της Toleman-Hart. Την επόμενη χρονιά πήγε στην ομάδα της Lotus όπου πήρε και την πρώτη του νίκη στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία. Το 1988 κάθεται πίσω από το τιμόνι της McLaren και αμέσως κερδίζει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Κάτι που επανέλαβε το 1990 και το 1991. Βαθιά θρησκευόμενος και προσηλωμένος σε ότι και αν έκανε μέσα στις πίστες αντιμετώπιζε τους αγώνες διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο οδηγό. Επικές ήταν και οι μάχες του με τον Alain Prost στην ομάδα της McLaren.

2. Aνάβαση Σκαρίνου 1980

1980 SCARINOU HILLCCLIMB

Ο Χρίστος Φασαρίας με το γνωστό Ford Escort (HH700) κερδίζει την ανάβαση Σκαρίνου που διεξήχθη την πρώτη Μαΐου του 1980. Ο χρόνος του στη διαδρομή του ενός μιλίου ήταν στα 1.16.41. Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 23 αυτοκίνητα αλλά τελικά έλαβαν μέρος μόνο 15. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Παναγιωτίδης με VW Golf και χρόνο 1.18.61 και τρίτος ο Τάκης Παναγίδης Τεμονικα με ΜΙΝΙ (1.18.99)

1. Ανάβαση Βαβατσινιάς 1983

1983 HILLCLIMB

Την πρώτη Μαΐου του 1983 ο Κώστας Παναγιωτίδης κερδίζει την ανάβαση Βαβατσινιάς με το VW Golf GTi. Στον αγώνα, που διεξήχθη στο δρόμο Λευκάρων – Βαβατσινιάς, δήλωσαν συμμετοχή 45 αυτοκίνητα αλλά τελικά έλαβαν μέρος 34. Δεύτερη θέση γενικής για τον Αντώνη Χαραλάμπους με το ΜΙΝΙ ενώ την τριάδα έκλεισε ο Γιαννάκης Χριστοδούλου με Fiati 131 Abarth.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.