autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 4 Μαίoυ

Ράλι Τουλίπας 2003

Ο Χριστάκης Θωμά και συνοδηγό τον Τσίπς κερδίζουν το Ράλι Τουλίπας του 2003. Πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo IX παίρνουν την τρίτη συνεχόμενη τους νίκη στο πρωτάθλημα της χρονιάς. Ο αγώνας ήταν μονοήμερος και τα 34 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα είχαν να αντιμετωπίσουν 12 ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες τρεις φορές) σε πεδινές περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας. Δεύτερη θέση για τους Προδρόμου και Βασιλειάδης ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο πήραν οι Παπασάββας και Ξενοφώντος, όλοι με Mitsubishi Lancer Evo. Την εξάδα έκλεισαν οι Ζίττης-Λοϊζίδης Mitsubishi Lancer Evo VI, Γιωργαλλής-Νικολάου με Subaru Impreza και Γαλαταριώτης-Σεργίδης με Honda Civic.

Δείτε το επόμενο

Ράλι Φoιvικoύδωv 1997

Ο Αvτρoς Περατικός με συνοδηγό τον Νικήτα Σταυρινού με το Mitsubishi Lancer Evo III κερδίζουν το ράλι Φoιvικoύδωv του 1997.. Ο αγώvας, πoυ συγκέvτρωσε 42 συvoλικά συμμετoχές, ήταv τρίτoς γύρoς για τo παγκύπριo πρωτάθλημα ράλι και μετρoύσε στo συvτελεστή 1.25.

Δεύτερη θέση γενικής για τους Ντίνο Μασιά και Φάνο Χριστoφή με Mitsubishi Lancer Evo2 ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Τάκης Πέτρoυ και Λεωνίδας Χριστoφή με Subaru Impreza.

Στηv τέταρτη θέση βρέθηκε o “τoπικός” Νίκoς Νικoλάoυ με Subaru Impreza και τov Αvτωvιάδη στη θέση τoυ συvoδηγoύ εvώ πέμπτoι και πρώτoι στη κατηγoρία για αυτoκίvητα με κίvηση στoυς δύo μόvo τρoχoύς oι Χ”Αvδρέας και Δημητρίoυ με τo VW Golf.

Δείτε το επόμενο

John Watson 1946

Ο John Watson, γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1946 στο Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας, Αγωνίστηκε στη Formula 1 από το 1973 μέχρι το 1983 και μετά από διακοπή ενός χρόνου επέστρεψε το 1985 όπου και αποσύρθηκε από τους αγώνες. Έτρεξε σε 152 αγώνες κερδίζοντας πέντε πρώτες θέσεις ενώ ανέβηκε είκοσι φορές στο βάθρο συλλέγοντας και 169 βαθμούς.Τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα του 1982 και έτρεξε για ομάδες όπως Brabham, Surtees, Lotus, Penske και McLaren. Επίσης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar τερματίζοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα του 1987.

Μετά τη συνταξιοδότησή του από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, έγινε σχολιαστής της Formula 1 για λογαριασμό του Eurosport από το 1990 έως το 1996.

Δείτε το επόμενο

John Barnard 1946

Στις 4 Μαΐου του 1946 γεννιέται ο διάσημος σχεδιαστής της Formula 1 John Barnard στο Wembley του Λονδίνου. Τα μονοθέσια του – και όχι μόνο – κέρδισαν νίκες και τίτλους ενώ το παλμαρέ του πιστώνεται με δύο σημαντικές καινοτομίες στην ιστορία της Formula 1. Πρώτα το σύνθετο πλαίσιο από ανθρακονήματα που πρωτοεμφανίστηκε το 1981 με τη McLaren και μετά το ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που παρουσίασε με τη Ferrari το 1989. Εργάστηκε με ομάδες όπως η Ferrari, McLaren, Benetton και άλλες.

Δείτε το επόμενο

Jorge Lorenzo 1987

Το 1987 γεννιέται στην πόλη Πάλμα της Ισπανίας ο αναβάτης Jorge Lorenzo. Ένας από τους κορυφαίους αναβάτες όλων των εποχών με πέντε παγκόσμιους τίτλους, δύο στην κατηγορία των 250 κ.εκ τις χρονιές 2006 και 2007 και τρεις στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP τις χρονιές 2010, 2012 και 2015. Στη μεγάλη κατηγορία οδήγησε για τις ομάδες της Yamaha από το 2008 ως το 2016, τη Ducati από το 2017 ως το 2018 και για τη Repsol Honda το 2019. Χρονιά στην οποία, μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μειώνοντας συνάμα και το αρχικό του συμβόλαιο. Το 2012, ο Lorenzo έγινε ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που κέρδισε τους περισσότερους τίτλους στο MotoGP με 68 νίκες καριέρας ενώ είναι και έκτος στη λίστα με τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών.

Δείτε το επόμενο

Timo Mäkinen 2017

Στις 4 Μαΐου το 2017 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο Φινλανδός οδηγός Timo Mäkinen.

Αγωνίστηκε σε 39 συνολικά αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος κερδίζοντας 4 φορές με εργοστασιακά αυτοκίνητα της Ford, Toyota και Peugeot. Ήταν ο οδηγός που καθιέρωσε το Left foot braking όταν οδηγούσε το Mini Cooper. Ο λόγος ήταν διότι έτρεχε με ένα αργό αυτοκίνητο και για να μη χάνει ταχύτητα, δεν σήκωνε ποτέ το πόδι του από το πετάλ της βενζίνης! Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει ποτέ τον παγκόσμιο τίτλο, εντούτοις έμεινε στην ιστορία για το θεαματικό του οδήγημα και για τις θρυλικές νίκες του σε Μόντε Κάρλο και 1000 λίμνες με το ΜΙΝΙ!

Δείτε το επόμενο

Wolfgang von Trips 1928

Ο Γερμανός οδηγός της F1 Wolfgang von Trips (το πλήρες όνομα του ήταν Wolfgang Alexander Albert Eduard Maximilian Reichsgraf Berghe von Trips) γεννήθηκε στις 4 Μαΐου το 1928 στην Κολωνία της Γερμανίας. Επίσης γνωστός ως «Wolfgang Graf Berghe von Trips» με παρατσούκλι «Taffy». Ήταν γιος μιας ευγενούς οικογένειας της Ρηνανίας και έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 1956. Συμμετείχε σε 29 αγώνες κερδίζοντας δύο ενώ εξασφάλισε μία pole position, πέτυχε έξι βάθρα και σημείωσε συνολικά 56 πόντους πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε για τις ομάδες Ferrari, Porsche, Scuderia Centro Sud. Έχασε την ζωή του στις 10 Σεπτεμβρίου το 1961 κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Μόνζα, όταν η Ferrari του συγκρούστηκε με τη Lotus του Jim Clark σκοτώνοντας δεκαπέντε θεατές.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version