ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 1 Μαίoυ

Ayrton Senna Da Silva 1994 

Ayrton Senna LotusΤο 1994 η Formula 1 έχασε τov καλύτερo ίσως oδηγό της. Ο Ayrton Senna Da Silva σκοτώνεται στον αγώνα στην Imola συγκλονίζοντας το παγκόσμιο! Ήταν ο τρίτος γύρος της χρονιάς όταν στον έβδομο γύρο και συγκεκριμένα στη στροφή Tamburello έχασε τον έλεγχο της FW16 και κτύπησε στον τοίχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Δύο ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

O Senna ξεκίνησε την καριέρα του από τα καρτ σε ηλικία 13 χρόνων ενώ το 1984 πέρασε στο χώρο της Formula 1 με την ομάδα της Toleman-Hart. Την επόμενη χρονιά πήγε στην ομάδα της Lotus όπου πήρε και την πρώτη του νίκη στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία. Το 1988 κάθεται πίσω από το τιμόνι της McLaren και αμέσως κερδίζει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Κάτι που επανέλαβε το 1990 και το 1991. Βαθιά θρησκευόμενος και προσηλωμένος σε ότι και αν έκανε μέσα στις πίστες αντιμετώπιζε τους αγώνες διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο οδηγό. Επικές ήταν και οι μάχες του με τον Alain Prost στην ομάδα της McLaren.

Δείτε το επόμενο

1980 SCARINOU HILLCCLIMB

1
2
3
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.