ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Απριλίoυ

Roland Ratzenberger 1994

Σάββατο 30 Απριλίου 1994 στα δοκιμαστικά γκραν πρι της Ίμολα χάνει η ζωή του ο Αυστριακός οδηγός Roland Ratzenberger. Βγαίνει εκτός πίστας ύστερα από πρόβλημα στην εμπρός πτέρυγα με αποτέλεσμα να κτυπήσει τον τοίχο με ταχύτητα 196 χιλιομέτρων.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1960 στο Salzburg της Αυστρίας.  Ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 στην Γερμανική Formula Ford και το 1985 κέρδισε το πρωτάθλημα σε Αυστρία και κεντρική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ford. Το 1986 αγωνίζεται στη Βρετανική Formula 3 ενώ έλαβε μέρος και σε άλλα πρωταθλήματα, όπως το Παγκόσμιο και Βρετανικό Πρωτάθλημα Touring Car και Formula 3000. Το 1993 τερματίζει πέμπτος στις 24 ώρες του Le Mans μέχρι που πήρε θέση το 1994 στην ομάδα της Simtek.

Δείτε το επόμενοTrabant

1
2
3
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.