ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 Απριλίoυ

3. Ronald Ratzenberger 1994

Ronald Ratzenberger

Σάββατο 30 Απριλίου 1994 στα δοκιμαστικά γκραν πρι της Ίμολα χάνει η ζωή του ο Αυστριακός οδηγός Ronald Ratzenberger. Βγαίνει εκτός πίστας ύστερα από πρόβλημα στην εμπρός πτέρυγα με αποτέλσμα να κτυπήσει τον τοίχο με ταχύτητα 196 χιλιομέτρων.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1960 στο Salzburg της Αυστρίας.  Ξεκίνησε την καριέρα του το 1983 στην Γερμανική Formula Ford και το 1985 κέρδισε το πρωτάθλημα σε Αυστρία και κεντρική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ford. Το 1986 αγωνίζεται στη Βρετανική Formula 3 ενώ έλαβε μέρος και σε άλλα πρωταθλήματα, όπως το Παγκόσμιο και Βρετανικό Πρωτάθλημα Touring Car και Formula 3000. Το 1993 τερματίζει πέμπτος στις 24 ώρες του Le Mans μέχρι που πήρε θέση το 1994 στην ομάδα της Simtek.

2. Trabant 1991

Trabant

Τo 1991 βγήκε στηv αγoρά η τελευταία παρτίδα Trabant.  Τo Trabant άρχισε vα παράγεται τo 1957 και έγιvε σύμβολο της πρώην Αvατoλικής Γερμαvίας. Ήταν ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο που παρήχθη στο Τσβίκαου της Σαξονίας από την εταιρεία VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau (Αυτοκινητοβιομηχανία του Τσβίκαου). Κατά την μακρά αυτή χρονική περίοδο, ήταν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στην τότε Ανατολική Γερμανία, ενώ διατέθηκε επίσημα και σε πολλά επιπλέον κράτη, εντός και εκτός Ανατολικού Μπλοκ. Σε αντίθεση, ωστόσο, με τις μεγάλης κλίμακας εξαγωγές των άλλων μοντέλων που κατασκεύαζε η χώρα, του Wartburg 311 αρχικά και του Wartburg 353 στη συνέχεια, το Trabant δεν γνώρισε αντίστοιχα μεγάλη διεθνή απήχηση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Trabant είχε προβλεφθεί επίσημα ως όχημα στα πλαίσια της εγχώριας αγοράς.

Παρά το ότι υπήρξαν τέσσερις διαδοχικές εκδόσεις, το Trabant 601 παρέμεινε στην παραγωγή επί 27 χρόνια σχεδόν αμετάβλητο και, ως αποτέλεσμα, είναι το πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 3.096.099 αντίτυπα όλων των εκδοχών του Trabant.

1. James Duncan Hamilton 1920

Στις 30 Απριλίου του 1920 γεννήθηκε ο οδηγός James Duncan Hamilton στο Sherborne, Dorset της Αγγλίας. Είχε μια πολύ σύντομη καριέρα στη φόρμουλα ένα στις χρονιές 1951-1953 με τις ομάδες της Talbot-Lago και HWM. Αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στον 24ωρο αγώνα του Le Mans με αποκορύφωμα τη νίκη του το 1953

Αποσύρθηκε το 1958 και άνοιξε δικό του γκαράζ στο Bagshot, Surrey για πολλά χρόνια. Πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 1994. Ο Hamilton πολέμησε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά τη λήξη του ορκίστηκε να ζήσει τη ζωή του στο έπακρο

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.