autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 14 Aπριλίoυ

SAN SIMERA 14 APRILIOU

Καρμιώτης Ράλισπριντ 1991

Στις 14 Απριλίου του 1991 ο Αντώνης Ιερόπουλος συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας με το Mitsubishi Galant VR4… και φυσικά πήρε τη νίκη. Αυτό έγινε στο Καρμιώτης Ράλισπριντ που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού στην ειδική διαδρομή του Αγίου Μάμα. Ο πρωταθλητής έφερε χρόνο 1:31.131 που ήταν κατά δύο σχεδόν δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από το χρόνο του Σάββα Χ’Σάββα που εξέπληξε με το VW Golf αφήνοντας στην τρίτη θέση τον νικητή της πρεμιέρας Ανδρέα Τσουλόφτα με τη Lancia Integrale. Ο Σιώφερος ήταν τέταρτος με το Nissan 240 RS ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Μαρίνος Κακουράτος και Μανώλης Κουλουμάς, και οι δύο με Golf GTi.

Δείτε το επόμενο

Limassol Autosprint 2013

Το Σωματείο της Λεμεσού διοργάνωσε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 τον τρίτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, το Autosprint Λεμεσού. Οι 46 συνολικά οδηγοί διαγωνίστηκαν σε μια διαδρομή παρά το χωριό Επισκοπή μπροστά από δύο και πλέον χιλιάδες θεατές προσφέροντας θέαμα και άπλετες συγκινήσεις στους φίλους του αθλήματος. Μεγάλος νικητής του αγώνα ο νεαρός «Chips» o οποίος σημείωσε το εκπληκτικό 2:06.607 που τελικά του χάρισε και τη δεύτερη του νίκη στους τρεις αγώνες που έγιναν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Δεύτερος καλύτερος χρόνος για τον Πανίκο Πολυκάρπου με 2:09.709 ενώ την τριάδα έκλεισε ο Σταύρος Αντωνίου, όλοι με Mitsubishi. Τέταρτος καλύτερος χρόνος για τον Κυριάκο Ιωαννίδη ενώ το ακολούθησαν οι Παναγιώτης Γιάγκου και Σάββας Σάββα.

Δείτε το επόμενο

Paddy Hopkirk 1933

Στις 14 Απριλίου του 1933 γεννιέται ο θρυλικός Paddy Hopkirk. Ο άνθρωπος που τo 1964 έκανε τα αδύνατα.. δυνατά φέρνοντας ένα Mini Cooper S στην πρώτη θέση του Ράλι Μόντε Κάρλο. Πρόκειται για μία από τις πιο συναρπαστικές νίκες σημειώθηκαν στην ιστορία του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στις 21 Ιανουαρίου 1964 ο Patrick (“Paddy”) Hopkirk με συνοδηγό τον Henry Liddon, αμφισβήτησαν την υπεροχή των ισχυρότερων αντιπάλων τους και με το μικρό Βρετανικό αυτοκίνητο πέτυχαν το ακατόρθωτο. Η αψεγάδιαστη συμπεριφορά του στους επαρχιακούς δρόμους και τα ορεινά περάσματα, στον πάγο και το χιόνι, στις κλειστές στροφές και στις απότομες κλίσεις καθιέρωσαν το ‘φονέα των γιγάντων’ στην καρδιά του κοινού και στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δείτε το επόμενο

Jeff Andretti 1964

Το 1964 γεννιέται ο Jeff Andretti, o μικρότερος γιός του θρυλικού πιλότου της Formula 1, Mario Andretti. Αγωνίστηκε σε πρωταθλήματα στην Αμερική με καλύτερες του επιτυχίες τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα CART (Indy) τις χρονιές 1986 και 1987. Αγωνίστηκε επίσης πέντε φορές στο φημισμένο Indianapolis 500 από το 1990 μέχρι το 1994 αλλά και σε αγώνες NASCAR και North American Touring Car Championship.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Exit mobile version