Στις 22 Μαρτίου του 1981 οι Βαχάν Τερζιάν και Γιαννάκης Θεοφάνους κερδίζουν το Ράλι Σαφάρι με το Colt Lancer. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος της σεζόν αφού το ράλι Γύρος της Κύπρου, που άνοιγε την αυλαία, μετατέθηκε στα μέσα Απριλίου λόγω χιονιών και ακαταλληλότητας των δρόμων. Τη δεύτερη θέση πήραν οι Ντίνος Μασιάς και Λάμπρος Αντωνίου με Subaru ενώ την τριάδα έκλεισαν οι Μάριος Σιακαλλής και Ανδρέας Γιαπανάς με Peugeot 104. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 18 πληρώματα με μόνο επτά να φτάνουν στο τέρμα.

Την ίδια μέρα το 1974 σκοτώνεται ο πιλότος της φόρμουλα ένα Peter Revson σε δοκιμές πριν το αγώνα στο Γκραν Πρι της Νοτίου Αφρικής στο Κιαλάμι. Ο Αμερικανός είδε την μπροστινή ανάρτηση της Shadow DN3 να σπάει, ώστε να καταλήξει στις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα. Αφού το μονοθέσιό του στάθηκε για λίγο με την μπροστινή αεροτομή στο έδαφος και το πίσω μέρος στον αέρα, τυλίχτηκε στις φλόγες, με τον Ρέβσον να ανασύρεται νεκρός από αυτό, μετά τις προσπάθειες των άλλων πιλότων και των ανθρώπων ασφαλείας.

Στηv πίστα Jerez (1989) της Iσπαvίας η TWR έκαvε κρυφά δoκιμές τoυ vεότερoυ αγωvιστικoύ της πρωτότυπoυ με τo όvoμα XJR 10. Τo 1958 άρχισαv “επισήμως” τα Demolition Derby στo Islip Speedway τoυ Λoγκ Αιλαvτ εvώ μέρα γεvεθλίωv είvαι και για τov Νεoζηλαvδό oδηγό αγώvωv ράλλυ Ρovτ Μίλλεv (1951).

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.