ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 18 Απριλίoυ

3. Ανάβαση Αγιασμάτι 2010 

ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΓΙΑΣΜΑΤΙ

Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος αναβάσεων του 2010 διεξήχθει στην τοποθεσία κοντά στο χωριό Πλανατνιστάσα. Στην ανάβαση Αγιασμάτι έλαβαν μέρος τριάντα συνολικά αθλητές ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και διοργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου. Εκεί όπου ο Άδωνης Μεσιήτης με Subaru κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με χρόνο 1.55.119. Ο Αντώνης Χρίστου με Mitsuhishi Lancer σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.56.864 ενώ την τριάδα έκλεισε ο Χρίστος Τζιαπούρας με Subaru Impreza και χρόνο 1.57.328. Τέταρτη θέση για τον Μάικ Χαραλάμπους με τη Lancia Integrale (1.57.822) ενώ την εξάδα έκλεισαν οι  Χρίστος Θρασυβούλου με Subaru Impreza (1.59.591) και Δημήτρης Λάμπρου με Mitsubishi Lancer (1.59. 856). Για μια ακόμη φορά ο εντυπωσιακός Άθως Νικηφόρου ήταν νικητής στην κατηγορία 2WD S ενώ ο Γιάννης Φούρναρης πήρε τη νίκη στην κατηγορία 2WD Ε.

2. Jochen Rindt 1942

Jochen Rindt 1942

Τo 1942 γεvvήθηκε o Αυστριακoς πιλότος της φόρμουλα ένα Jochen Rindt. O Rindt έχει μείνει στην ιστορία σαν ο μοναδικός οδηγός που του απονεμήθηκε ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή μετά το θάνατο του. Σκοτώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1970 στη Monza ενώ ήταν πρώτος στη βαθμολογία οδηγών. Στους αγώνες που επέμειναν μέχρι το τέλος της σεζόν, ο δεύτερος Jacky Ickx δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν για να τον περάσει.

1. Once upon a Wheel 1971

Once upon a Wheel 1971

Αυτή την ημερομηνία, αλλά το 1971 κάνει την πρεμιέρα της η ταινία/ντοκυμαντέρ με τίτλο «Once upon a Wheel». Μια ταινία στην οποία ο φημισμένος ηθοποιός αλλά και οδηγός αγώνων Paul Newman αφηγείται την ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου. Στην ίδια ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο πρωταθλητής φόρμουλα ένα Mario Andretti και πολλοί άλλοι οδηγοί εποχής όπως οι Bobby και Al Uncer, Richard Petty και ηθοποιοί όπως οι Kirk Duglas και Dean Martin.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.