ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 Απριλίoυ

3. Διεθνές Ράλι Γύρος της Κύπρου 1984

tour of cyprus

Στις 15 Απριλίου του 1984 τερματίζει το πρώτο Διεθνές Ράλι Γύρος της Κύπρου. Ένας αγώνας με 22 ειδικές διαδρομές μήκους 436 μιλίων!. Ο Κύπρος Κυπριανού με το Δαφνή Ευριπίδου στη θέση του συνοδηγού και με ένα Talbot Sunbeam 1.6Ti παίρνουν την πρώτη θέση μπροστά από τους Ντίμη Μαυρόπουλο και Dave Adams με Talbot Sumbeam Lotus. Την τρίτη θέση στο βάθρο πήραν οι Ντίνος Μασιάς και Μακάριος Παναγιώτου οδηγώντας το Mitsubishi Lancer Turbo. Τέταρτη θέση για τους Ανδρέα Καλογήρου και Ανδρέα Χριστοδουλίδη με Toyota Corolla ενώ στην πέμπτη τερμάτισαν οι Χρίστο Κυρμίτσης και Πέτρος Δημητριάδης με Honda Civic. Την εξάδα έκλεισαν οι Μιχαλάκης Θεοφανίδης και Άλκης Λογγίνος με Citroen Visa

2. Lionel Martin 1878

aston martin

Στις 15 Μαρτίου του 1878 γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία ο Lionel Martin. O ανθρωπος που μαζί με τον Robert Bamford, ίδρυσαν  το 1913 την εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων Bamford and Martin Limited από την οποία προήλθε η Aston Martin. Το 1925, η Bamford&Martin χρεοκόπησε και ο νέος ιδιοκτήτης που την αγόρασε την ονόμασε Aston Martin Ltd. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η λέξη «Aston» στο όνομα της Aston Martin προήλθε από τους πρώτους αγώνες που πήραν μέρος τα αυτοκίνητα της Bamford&Martin που έγιναν στο Aston Hill.

1. Lewis Hamilton 2007

hamilton

To 2007 o Lewis Hamilton πήρε την τρίτη θέση στο γκραν πρι του Μπαχρέϊν και με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της φόρμουλα ένα που ανεβαίνει στο βάθρο στους τρεις πρώτους του αγώνες στο θεαμό.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.