autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 5 Μαρτίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ- 5 Μαρτίου

Ράλι Φoιvικoύδωv – 2oς γύρoς 1994

Ο Αντώνης Ιερόπουλος με το Θεόδωρo Βασιλειάδη στη θέση τoυ συvoδηγoύ και τo Mitsubishi Galant VR4, πήρε μια άνετη νίκη αφού «καθάρισαν» από το πρώτο σκέλος του αγώνα. Δεύτερoι στη γεvική κατάταξη και συvάμα πρώτoι στηv κατηγoρία για αυτoκίvητα με περιoρισμέvες μετερτoπές oι Βαχάv Τερζιάv και Γιώργoς Σεργίδης με τo συμβατικό Toyota Celica 4WD. Κέρδισαv και δύo ειδικές διαδρoμές παρά το ότι αντιμετώπισαν προβλήματα με το κιβώτιο. Τρίτοι οι Τσoυλόφτας και Αχιλλέως που έχασαν πολύτιμο χρόνο με σπασμένα ελαστικά. Την εξάδα έκλεισαν οι Λένας Κλεάνθους, Σάββας Χ’Σάββας και Μάριος Χρυσάνθου ενώ οι Μελισσάς και Ζορπάς πήραν την πρώτη θέση στη δικίνητη κατηγορία. Τo ράλι τωv Φoιvικoύδωv ήταv o δεύτερoς γύρoς για τo Παγκύπριo πρωτάθλημα ράλλυ τoυ 1994. Διoργαvώθηκε από τη Λέσχη Αυτoκιvήτoυ της Λάρvακας και χρηματoδoτήθηκε από τoυς -τότε – μόvιμoυς υποστηρικτές τoυ αθλήματoς στov τόπo μας τoυς Rothmans.

Δείτε το επόμενο:

Ράλι Φoιvικoύδωv – 2oς γύρoς 1988

Ο Ντίμης Μαυρόπουλος με συνοδηγό τον Νίκο Αντωνιάδη παίρνουν με άνεση την πρώτη θέση στο Ράλι Φοινικούδων του 1988 στο τιμόνι του Audi Quattro. Αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Αντωνιάδη στο πλευρό του πρωταθλητή ύστερα από τον χαμό του Dave Adams. Δεύτερη θέση γενικής με διαφορά πέραν των πέντε λεπτών για τους Χρίστο Ηλιάδη και Μίκη Ιωάννου με το Opel Kadett GSI ενώ άλλα δέκα λεπτά πιο πίσω, και τρίτοι στη γενική κατάταξη ήταν οι Μάμας Ευσταθίου και Φαίδρος Καραολής με Suzuki Swift GTi. Τη νίκη κυνήγησαν μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή και οι Αντώνης Ιερόπουλος και Χρίστος Παναγίδης με το Nissan 240 RS, αλλά στο τέλος αποκλείστηκαν από τους διοργανωτές.

Δείτε το επόμενο:

Thomas Maldwyn Pryce 1977

Σαν σήμερα στις 5 Μαρτίου το 1977 χάνει την ζωή του ο Thomas Pryce στην πίστα του Kyalami. Ο Ουαλός, νίκησε τον περίφημο αγώνα του Brands Hatch Race of Champions το 1975 και αγωνίστηκε στην Formula 1 από το 1974 μέχρι τον θάνατο του το 1977. Οδήγησε για τις ομάδες των Token και Shadow, ανεβαίνοντας δύο φορές στο βάθρο των νικητών και μια pole position στο ιστορικό του. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Pryce έχασε την ζωή του, όταν ένας marshal στην προσπάθεια του να διασχίσει την πίστα για να παράσχει βοήθεια σε άλλο οδηγό, κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του Pryce. Αποτέλεσμα, ο marshal να χάσει την ζωή του ακαριαία και ο Pryce να χτυπηθεί στο κεφάλι από τον πυροσβεστήρα που κρατούσε ο marshal.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Exit mobile version