Στις 14 Μαρτίου του 1982 οι Βαχάν Τερζιάν και Γιαννάκης Θεοφάνους κερδίζουν το ράλι Γύρος της Κύπρου με το θρυλικό Mitsubishi Lancer. Τη δεύτερη θέση πήραν οι Κύπρος Κυπριανού με τον Άλκη Λογγίνο στη θέση του συνοδηγού πίσω από το τιμόνι ενός Peugeot 104. Τρίτη θέση στο βάθρο για τους Ντίνο Μασιά και Ανδρέα Καράλλη με ένα Subaru 4WD. Και όλα αυτά σε ένα αγώνα στον οποίο ξεκίνησαν 18 αυτοκίνητα και τερμάτισαν μόνο εννέα.

Την ίδια μέρα το 1957 πεθαίνει ο Eugenio Castellotti. Ο Ιταλός έτρεξε για τη Ferrari στη φόρμουλα ένα τις χρονιές 1955-1957 καταφέρνοντας να ανεβεί τρεις φορές στο βάθρο αλλά και να πάρει και μια poleposition.

Στα 1898 η oμώvημη εταιρία τoυ Alexander Winton πoυλάει τo πρώτo της αυτoκίvητo σε ιδιώτη. Κάτι όμως πoυ δεv κράτησε για πoλύ.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.