Οι αναγνώστες του περιοδικού ‘Auto Zeitung’ και των συνεργαζόμενων εκδόσεων ανά τον κόσμο ανέδειξαν με την ψηφοφορία τους τα μοντέλα BMW i3, BMW Σειρά 3, BMW Σειρά 5 και BMW X3, σαν τα καλύτερα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους κερδίζοντας συνάμα και τα βραβεία Auto Trophy – World’s Best Cars. Ο θεσμός βραβείων Auto Trophy – World’s Best Cars είναι από τους πιο διάσημους στη βιομηχανία αυτοκινήτου με μία μακροχρόνια παράδοση που έχει διαμορφωθεί μέσα από την ιστορία τριών δεκαετιών.  Εδώ και 30 χρόνια, το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου ‘Auto Zeitung’ διοργανώνει μία ψηφοφορία αναγνωστών μέσα από την οποία προκύπτουν οι νικητές του ‘Auto Trophy – World’s Best Cars’. Φέτος οι αναγνώστες επέλεξαν τα αγαπημένα τους μοντέλα σε 16 κατηγορίες οχημάτων και σε δύο ειδικές κατηγορίες για την ανάδειξη των νικητών του Auto Trophy 2017.

Μεγάλος νικητής για άλλη μια χρονιά η  BMW που γιορτάζει τέσσερις συνολικά επιτυχίες σε αντίστοιχες κατηγορίες. Η αρχή έγινε στη μεσαία κατηγορία όπου νικητής ήταν η BMW Σειρά 3. Το αδιάψευστο ποσοστό 17,7% επί του συνόλου των ψήφων υπογραμμίζει για μία φορά ακόμα τη διαχρονική δημοτικότητα αυτού του bestseller του βαυαρικού εργοστασίου.

Τη δεύτερη διάκριση για τη BMW πήρε η BMW Σειρά 5 όπου με τη νέα γενιά έχει ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία της στους τομείς δυναμικής συμπεριφοράς, άνεσης και συνδεσιμότητας. Επιπρόσθετα, η νέα Σειρά 5 έκανε ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση με τη συμβολή προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Στην ψηφοφορία του Auto Trophy 2017, το μοντέλο  πέτυχε καθαρή νίκη με μερίδιο 26,3% επί του συνόλου των ψήφων στην κατηγορία ‘Executive Class’.

Η τρίτη γενιά του μεσαίου Sports Activity Vehicle της BMW κατέκτησε τους αναγνώστες του Auto Zeitung και των συνεργαζόμενων εκδόσεων χάρη στη δυναμική αισθητική, το αναβαθμισμένο premium περιβάλλον εσωτερικού και τις σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργικότητα, την άνεση και τη συνδεσιμότητα. Η νέα BMW X3 πήρε τα εύσημα στην κατηγορία ‘SUV από 25.000 – 50.000 ευρώ’ με το 20,6% των ψήφων προτίμησης των αναγνωστών.

Τέλος, το νέο BMW i3 ολοκληρώνει την τετράδα των νικητών για τη BMW. Πρώτευσε στην κατηγορία «Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα», συγκεντρώνοντας το 35,6% των ψήφων. Το i3 που παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως το πρώτο premium αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξ αρχής με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στη Γερμανία από το 2014.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.