Toyota Supra:

toyota supra 2019Το Toyota Supra -ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μοντέλα επιδόσεων επιστρέφει στη γκάμα του Ιάπωνα κατασκευαστή ύστερα από 17 χρόνια απουσίας από το προσκήνιο. Μια επιστροφή που ξεκίνησε πριν από δύο σχεδόν χρόνια διαμέσου των διεθνών σαλονιών αυτοκινήτου, και μάλιστα, παρουσιάζοντας το πρώτα σε αγωνιστική μορφή πριν την έκδοση δρόμου. Ήδη το νέο Supra βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Toyota στη Λευκωσία.

Το νέο Supra εξελίχθηκε από την Toyota ως ένα καθαρόαιμο sport αυτοκίνητο, βασισμένο στο αγωνιστικό DNA του προηγούμενου μοντέλου. Ο αρχιμηχανικός του νέου Supra, κ. Tetsuya Tada, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι το νέο Supra παραμένει πιστό στην ξεχωριστή κληρονομιά των προηγούμενων γενεών, συνδυάζοντας μοντέρνο σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία χωρίς συμβιβασμούς.

toyota supra 2019Η Toyota θέλησε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που να τραβά την προσοχή και συγχρόνως να υπηρετεί  τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την ιδανική κατανομή των μαζών και την αεροδυναμική.  Ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα που αναδεικνύει την καινοτόμα σχεδιαστική προσέγγιση της Toyota , είναι η «οπισθοβαρής» καμπίνα  η οποία προέκυψε από τη μετατόπιση του κινητήρα  όσο το δυνατόν πιο πίσω, προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, κάνοντας έτσι το «τέλειο» 50-50 κατορθωτό.

toyota supra 2019Επηρεασμένο από τη διάταξη του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, το πιλοτήριο του νέου Supra σχεδιάστηκε για να θέσει τον οδηγό στο επίκεντρο της δράσης. Οι ρυθμιζόμενοι πλευρικοί βραχίονες στα sport καθίσματα και τα προστατευτικά μαξιλαράκια γονάτων παρέχουν στήριξη στις απότομες στροφές. Παράλληλα, η ψηφιακή οθόνη πληροφοριών και η οθόνη Head-up στον ανεμοθώρακα (διαθέσιμη μόνο στην Premium έκδοση) επιδεικνύουν την ταχύτητα και τις πληροφορίες πλοήγησης με σαφήνεια, στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

toyota supra 2019Ο 3λίτρος κινητήρας τούρμπο του νέου Supra αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ διαθέτει twin scroll υπερσυμπιεστή, άμεσο ψεκασμό και σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το νέο Supra ολοκληρώνει το «0-100» σε 4,3 δευτερόλεπτα. Με όνομα που υποδηλώνει δύναμη, υπεροχή, επιδόσεις και κράτημα, το Supra υπήρξε το πιο δυνατό μοντέλο παραγωγής της Toyota, ενώ εξακολουθεί να κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους οπαδούς των sport αυτοκινήτων.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.