Μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε το πρώην αφεντικό της Nissan, Carlos Ghosn, άστραψε και βρόντηξε κατά της εταιρείας που τον απέλυσε μετά της κατηγορίες κατά του ονόματος του για διαφθορά και της σύλληψης του στην Ιαπωνία.
Στο βίντεο ο Ghosn, που επιβεβαιώνει πως αγαπάει ακόμα την Nissan και την πονάει σαν εταιρεία, δήλωσε πως είχε πάντα τις καλύτερες προθέσεις για το μέλλον της τονίζοντας ότι… «ήμουν πάντα ο πιο έντονος υπερασπιστής της αυτονομίας της Nissan». Την ίδια στιγμή δήλωσε αθώος αλλά και ελπίδα για μια δίκαιη δίκη. Φυσικά οι αιχμές έδιναν και έπαιρναν στα λεγόμενα του στην συνέχεια. Για πισώπλατες μαχαιριές, βρώμικο παιχνίδι και έλλειψη οράματος από την ηγεσία της Nissan και Renault έκανε λόγω το έκπτωτο πρώην αφεντικό. «Δεν έχει να κάνει με απληστία, ούτε με δικτατορία. Εδώ υπάρχει συνωμοσία και πισώπλατες μαχαιριές. Υπήρχαν κάποιοι αρχικοί φόβοι γύρω από την πιθανή συμμαχία και συγχώνευση των δυο εταιρειών. Κάποιοι ένιωσαν απειλή προς την αυτονομία της Nissan. Μιλώ για εκτελεστικούς διευθυντές που έπραξαν εγωιστικά και φοβισμένα, δημιουργώντας έναν καταστροφικό περιβάλλον γύρω τους. Θέλετε ονόματα; Τους ξέρετε!. Μιλώ για ανθρώπους που έπαιξαν ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι. Ανησυχώ για την πτώση της απόδοσης της Nissan, και πως οι επόμενες αποφάσεις που θα παρθούν προς μια πιθανή συμμαχία δεν θα έχουν καθόλου σωστό όραμα. Στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μπορείς απλά να κάθεσαι σε μια καρέκλα και να συμφωνείς με όλα. Πρέπει να ασκείς και ηγεσία σε τακτά διαστήματα. Ηγεσία στο να παίρνεις αποφάσεις για το καλό της εταιρείας σου, και όχι απλές αποφάσεις για να προχωρούν κάποιες καταστάσεις» ήταν οι δηλώσεις του Ghosn.
Η Nissan απάντησε στα πιο πάνω λέγοντας «όλες αυτές οι εξελίξεις είναι καθαρά αποτέλεσμα της παράνομης διαχείρισης πλούτου από τον ίδιο. Εκτός από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, μετά από εσωτερική έρευνα ανακαλύφθηκαν περαιτέρω παραβιάσεις του ηθικού κώδικα της εταιρείας, και κάθε μέρα ανακαλύπτονται περισσότερα. Η Nissan αυτές τις μέρες επικεντρώνεται στο να βεβαιωθεί πως τέτοιες αδυναμίες από ηγετικές θέσεις δεν θα επιτραπούν ξανά στο μέλλον.»
Αξίζει να σημειωθεί πως αν κριθεί ένοχος ο Ghosn, η ποινή που τον περιμένει είναι 15 χρόνια φυλάκισης για τις δυο μεγάλες κατηγορίες: το «κρύψιμο» 80 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο ο ίδιος λέει πως λεφτά δεν μετακινήθηκαν και το ποσό ήταν εντελώς τυπικό και ανύπαρκτο, και για διακίνηση 16.5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω προσωπικών συμβολαίων, μετά που ο ίδιος μετέφερε 14.7 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθέματα του Διευθύνων Συμβούλου της εταιρείας για πληρωμή ενός συνεργάτη που τον βοήθησε να αποφύγει την γραφειοκρατία για την πιο πάνω μεταφορά. Περί αυτού ο Ghosn δηλώνει πως η μεταφορά συμβολαίου δεν προκάλεσε την οποιαδήποτε ζημιά στην Nissan και πως το ποσό ήταν εντελώς δικαιολογημένο για δουλειά η οποία είχε διεκπεραιωθεί για την Nissan στην Μέση Ανατολή.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.