Μετά το χθεσινό ολοήμερο σεμινάριο οι νεαροί αθλητές των αγώνων Kart θα έχουν την ευκαιρία για μερικές πρακτικές εφαρμογές στην πίστα Kart Daytona στο Τσέρι. Χθες Σάββατο διεξήχθη το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσης στο Ολυμπιακό Μέγαρο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Το δεκαμελές κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) δίδει την ευκαιρία σε 29 νεαρούς αθλητές να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά για να ενημερωθούν αλλά και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε θέματα όπως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής ενός αθλητή, τη διαχείριση της καριέρας τους, τη ψυχολογία ενός αθλητή, τα αντανακλαστικά, τους τρόπους άσκησης και εκγύμνασης, την προετοιμασία για ένα αγώνα, την εξεύρεση χορηγών, την αντιμετώπιση και συμπεριφορά προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολλά άλλα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας που έχει σαν στόχο και σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των μικρών αθλητών για μια σωστή είσοδο και καριέρα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κάτι που έγινε εφικτό χάρις στις προσπάθειες του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου που είναι και ο εκπρόσωπος της FIA στον τόπο μας. Το σημαντικό είναι ότι τα αυτά τα σεμινάρια προς τους νεαρούς αθλητές θα γίνουν από ομάδα εμπειρογνωμόνων, ειδικών στον τομέα τους που βρέθηκαν δίπλα από κορυφαίους οδηγούς, όχι μόνο της φόρμουλα ένα αλλά και άλλων αγώνων που παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.