Το ολοκαίνουριο μεγάλο SUV της Skoda ξεχώρισε σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, διεθνείς διαγωνισμούς σχεδίασης. Πρόκειται για τα βραβεία “Red Dot” που θεωρούνται σε όλο τον κόσμο σαν μία σφραγίδα προϊοντικής σχεδίασης κορυφαίας ποιότητας και φέτος απονεμήθηκαν για 62η φορά. Τα μοντέλα της Skoda κατάφεραν να μαζέψουν συνολικά έντεκα διακρίσεις “Red Dot” από το 2006 που λαμβάνουν μέρος. Φέτος, εκτός από το Kodiaq, το βραβείο απονεμήθηκε και στο Octavia Combi.

Σαν αντιπροσωπευτικά οχήματα της μάρκας, το νέο μεγάλο SUV όπως και το bestseller της εντυπωσιάζουν με μία αξιοσημείωτη ευρυχωρία εσωτερικού, καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας και πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Με τέτοια προσόντα, τα δύο μοντέλα έπεισαν ένα διακεκριμένο πάνελ ειδικών από διάφορους χώρους της βιομηχανίας. Για  να αποσπάσουν το Βραβείο Σχεδίασης, τα υποψήφια προϊόντα αξιολογούνται από την επιτροπή βάσει κριτηρίων όπως ο βαθμός καινοτομίας, η σχεδιαστική ποιότητα, η λειτουργικότητα και η περιβαλλοντική συμβατότητα. Η ανεξάρτητη επιτροπή των Βραβείων “Red Dot” συζητά και αξιολογεί ατομικά κάθε συμμετοχή, ζωντανά και στις εγκαταστάσεις της. Κάθε χρόνο, συμμετέχουν περίπου 5.000 προϊόντα – φέτος από 54 χώρες, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο. Η σχεδόν 40μελής επιτροπή συγκροτείται από ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές σχεδίασης και δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου.

Έντεκα συνολικά ‘Red Dot Awards’ κοσμούν τώρα τις προθήκες βραβείων της Skoda στη Mladá Boleslav. Η έκδοση Octavia Combi ήταν η πρώτη που κέρδισε τη διάκριση το 2006. Το 2007, το βραβείο δόθηκε στο Škoda Roomster και στη δεύτερη γενιά Fabia. Η τρίτη γενιά του μοντέλου απέσπασε και πάλι το βραβείο το 2015. Η Škoda κατέκτησε μία διπλή νίκη το 2010 με τα Superb Combi και Yeti. Το 2013 το Škoda Rapid αναδείχτηκε νικητής ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας. Το 2014 ήταν η σειρά του Rapid Spaceback ενώ το 2016 πήρε το βραβείο η ναυαρχίδα της εταιρείας με το Superb.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.