Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στην πίστα Daytona Raceway η πρώτη αγωνιστική συνάντηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Karting 2019 με συμμετοχή αθλητών στις κατηγορίες την Mini, την Open Και την KZ2.

Στην Mini κατηγορία ο Αλέξανδρος Ζένιου πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Τζώρτζη Χριστοδούλου και τρίτο τον Νικόλα Γεωργίου. Στην κατηγορία Open η Φώτια Θεοδώρου επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της κερδίζοντας και τους δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Ιωάννου του οποίου το καρτ παρουσίασε πρόβλημα ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Ορφανίδης. Στον δεύτερο αγώνα, πίσω από την Φώτια, τερμάτισε δεύτερος ο Γιώργος Ορφανίδης με τρίτο τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά με το νέο του  Kart.

Στην μεγάλη κατηγορία των εξατάχυτων ΚΖ2 το φαβορί, ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν πρώτο και στους δύο αγώνες. Τη δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα πήρε ο Στέλιος Κυθρεώτης ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Δημητρίου. Στον δεύτερο αγώνα, πίσω από τον Χριστοδουλίδη, τερμάτισε ο Δημητρίου παρά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε από τον Κυθρεώτη. Ο τελευταίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το καρτ του.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2019 αποτελείται από  πέντε αγωνιστικές συναντήσεις ενώ  συνολικά θα διεξαχθούν δέκα αγώνες  (δύο Αγώνες σε κάθε συνάντηση). Το Πρωτάθλημα διοργανώνει η Κυπριακή Επιτροπή Karting (Cyprus Karting Committee) κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου F.I.A. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Karting CIK/FIA). Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Cavaway, η Pantone Signs και η Gemstark Trading.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.