Και όμως… η μοντέρνα τεχνολογία στην παραγωγή αυτοκινήτων βοηθά όχι μόνο τους οδηγούς αλλά και τους ασθενείς με την θεραπεία κατά του καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, μετά από την διάγνωση του με καρκίνο, ο Mike Butler βρήκε την ευκαιρία να συνδυάσει τεχνολογία και διαδικασίες που μπορεί να βρει κάποιος σε εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων σε κέντρα θεραπείας κατά του καρκίνου έτσι ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες ακόμη πιο ομαλές.

Μαζί με τους συνεργάτες του, στο εργοστάσιο της Ford στην Κολονία της Γερμανίας, ο Διευθυντής Ποιότητας και η ομάδα του πραγματοποίησαν έρευνα και παρουσίασαν πιθανές αλλαγές οι οποίες εφαρμόζονται τώρα στα μεγαλύτερα κέντρα θεραπείας κατά του καρκίνου στην Γερμανία. Η ομάδα της Ford εργάστηκε στενά με το προσωπικό του κέντρου ογκολογίας στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Κολονίας, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Γερμανίας, έτσι ώστε να καλύψουν ακόμη πιο γρήγορα όλες της πληροφορίες με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο σωστή η θεραπεία αλλά και πιο γρήγορη η παραγωγή αυτοκινήτων στα μελλοντικά μοντέλα της Ford.

«Ξόδεψα πέντε χρόνια σε κέντρα θεραπείας, και σκεφτόμουν συνεχώς πως θα μπορούσα να κάνω την ζωή των ασθενών ακόμη πιο εύκολη», δήλωσε ο Butler, ο οποίος έχει κερδίσει τον καρκίνο. «Η ιδέα μου ήρθε απότομα, όταν είδα πως θα μπορούσα να εφαρμόσω πολλά από τα συστήματα του εργοστασίου παραγωγής στο κέντρο θεραπείας για να βοηθήσει την διεξαγωγή των έργων και στα δυο. Υπήρχε μια πραγματική συνεργεία ανάμεσα στα δυο, και όσο περισσότερο συνεργαζόμαστε τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την δουλειά που κάνουμε στην Ford για να βοηθήσουμε στην μάχη κατά του καρκίνου.»

Η πρώτη δόση της μελέτες παραδόθηκε στους γιατρούς πίσω στο 2008, από το εργοστάσιο τηςFord στην Κολονία. Μια ομάδα 10 με 15 μηχανικούς της Ford, μαζί με τεχνικούς του νοσοκομείου αλλά και με ασθενείς, νοσοκόμες και ιατρούς, δούλεψαν σκληρά για να βελτιωθεί η διαδικασία.

«Η ιατρική είναι μια επιστήμη που αλλάζει και βελτιώνεται μέρα με την μέρα, όπου μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν τεράστια αλλαγή στην ποιότητα ζωής των ασθενών» δήλωσε ο Προφέσορας Ιατρός Michael Hallek, διευθυντής του CIO – ένα από τα σημαντικότερα κέντρα θεραπείας κατά του καρκίνου στην Γερμανία. «Με την βοήθεια της Ford βελτιώσαμε την ζωή των ασθενών, τώρα και αύριο.»

How Cutting Edge Thinking in Cancer Treatment – and Car Making – is Coming Together to Benefit Drivers and Patients
Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.