Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) πραγματοποιεί αυτές τις μέρες την παγκόσμια παρουσίαση του νέου της compact SUV Eclipse Cross. Αυτή γίνεται στο  87ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης από τις 7 – 19 Μαρτίου. Το Eclipse Cross είναι ένα παγκοσμίως στρατηγικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη φέτος το φθινόπωρο και στη συνέχεια σε Ιαπωνία, Β. Αμερική, Αυστραλία και άλλες περιοχές. Το νέο Eclipse Cross θα πλαισιώσει την παγκόσμια οικογένεια μοντέλων crossover SUV της Mitsubishi όπως τα πετυχημένα ASX και Outlander.

Το μοντέλο συνδυάζει τις εντυπωσιακές γραμμές ενός coupe με το δυναμισμό ενός SUV έχοντας τη στυλιστική υπογραφή της Mitsubishi. Παράλληλα διαθέτει την τελευταία λέξη στην τεχνολογία στον τομέα της συνδεσιμότητας ενώ οι αποδοτικοί κινητήρες σε συνδυασμό με την τεχνολογία ελέγχου all-wheel προσφέρουν υψηλού επιπέδου οδηγική εμπειρία. Στο εντυπωσιακό και δυναμικό coupe σχήμα του SUV της Mitsubishi ξεχωρίζει η μεγάλη μπροστινή μάσκα και οι δυναμικές γραμμές ενώ τα φωτιστικά σώματα αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος. Στα δυναμικά στοιχεία συγκαταλέγονται, τόσο ο πίσω κεκλιμένος ανεμοθώρακας όσο και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών.

Μια καθόλα σύγχρονη εικόνα υπάρχει και στο εσωτερικό του μοντέλου. Το οριζόντιο ταμπλό, τα ασημί μεταλλικά πλαίσια και ο μαύρος/ασημί διάκοσμος συνθέτουν ένα δυναμικό και σπορ εσωτερικό υψηλής ποιότητας. Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone Link Display Audio, ένα Touchpad Controller και Head Up Display που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται και να ερμηνεύει διαφορετικά είδη πληροφοριών πιο εύκολα και με ασφάλεια. Η εργονομική θέση του Touchpad Controller στην κεντρική κονσόλα παρέχει άνετο και εύκολο έλεγχο του Smartphone Link Display Audio. Μεγιστοποιώντας τη χρηστικότητα του χώρου αποσκευών χωρίς να επηρεάζεται το μοντέρνο  coupe-SUV στυλ, το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60:40 με μεγάλη διαδρομή εμπρός πίσω και ρύθμιση κλίσης πλάτης.

Το Eclipse Cross χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD που κατανέμει τη βέλτιστη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδηγικής κατάστασης και το είδος του οδοστρώματος. Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC) περιλαμβάνει AYC*5 με φωνητική ενεργοποίηση. Το Eclipse Cross διατίθεται με δύο κινητήρες. Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.5L συνδυάζεται με ένα νέο CVT με 8-τάχυτο Sport Mode και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετραλαίου άμεσου ψεκασμού common rail 2.2L που έχει τροποποιηθεί ειδικά για το Eclipse Cross συνδυάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.