Από τις 24 Ιουνίου οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούν να οδηγούν! Συγκεκριμένα ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και από πέρυσι έχει ορίσει ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζει Prince’s Vision 2030 (Όραμα του Πρίγκιπα για το 2030). Οι στόχοι αυτού του προγράμματος είναι να μειώσει το συντηρητισμό του βασιλείου του και να το κάνει πιο ανοιχτό προς τον υπόλοιπο κόσμο, να βελτιώσει την οικονομία του και να μειώσει την εξάρτηση του κράτους από το πετρέλαιο.

Στο πλαίσιο της μείωσης του συντηρητισμού και του ανοίγματος προς τον έξω κόσμο ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θέλει να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στον εργασιακό τομέα από το 22% που είναι σήμερα στο 30% και ένας από τους τρόπους για να πετύχει αυτό το στόχο είναι να επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν, κάτι που θα γίνει από τις 24 Ιουνίου.

Μέχρι τώρα οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πιάσουν τιμόνι όμως πλέον έχουν ανοίξει 5 σχολές αποκλειστικά για γυναίκες στις οποίες μπορούν όσες έχουν ηλικία άνω των 18 ετών να πάνε για να κάνουν μαθήματα οδήγησης ώστε να δώσουν για δίπλωμα. Αυτή η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα αι για αυτό το λόγο διοργανώνουν ημερίδες και εκθέσεις αυτοκινήτου αποκλειστικά για γυναίκες.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.