Νέα μελέτη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τα θετικά αποτελέσματα του EfficientDynamics.

Το EfficientDynamics είναι το πιο αποτελεσματικό τεχνολογικό πρόγραμμα για τη μείωση των εκπομπών CO2 από την οδική κυκλοφορία. Επιτυγχάνοντας μείωση μέσης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 της τάξεως του 10,2%, το BMW Group σημείωσε για μία ακόμα φορά τη μεγαλύτερη πρόοδο στον τομέα της απόδοσης από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ευρωπαϊκής αγοράς το 2008.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάλυσης που μόλις κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Μεταφορές και το Περιβάλλον (T&E), επιβεβαιώνοντας ξεκάθαρα τις εξαιρετικές επιδόσεις του EfficientDynamics. Έχοντας μέσες εκπομπές CO2 στα 154 grams ανά χιλιόμετρο, τα αυτοκίνητα BMW και MINI υπερέχουν με διαφορά από όλους τους άλλους κατασκευαστές premium οχημάτων στον τομέα της απόδοσης, ξεπερνώντας ακόμα και τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής.

Το BMW Group οφείλει την κορυφαία θέση του σε όλη την Ευρώπη στη μακροχρόνια και εκτενή χρήση τεχνολογιών που βελτιώνουν την απόδοση σε όλες τις σειρές μοντέλων. Με χαρακτηριστικά όπως, η Ανάκτηση Ενέργειας Μέσω Πέδησης (Brake Energy Regeneration), το Auto Start Stop, η ένδειξη σημείων αλλαγής ταχύτητας, ο ενεργός έλεγχος πτερυγίων αεραγωγών, τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης και τα περιφερειακά συστήματα που λειτουργούν μόνον όταν χρειάζεται (‘on demand’), τα σημερινά μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ επιτυγχάνουν μία πολύ καλή ισορροπία οικονομίας καυσίμου και επιδόσεων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Η νέα ανάλυση του T&E κάνει ιδιαίτερη μνεία για το θετικό αντίκτυπο της τεχνολογίας EfficientDynamics σε ευρεία κλίμακα. Ενώ άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων μόνο σε ειδικά μοντέλα και, σε μερικές περιπτώσεις, με πρόσθετο κόστος, οι εν λόγω τεχνολογίες προσφέρονται standard σε όλη τη γκάμα μοντέλων BMW και MINI.

Σαν μία ανεξάρτητη ομάδα εταιριών από 23 χώρες που ασχολούνται με το περιβάλλον και την κυκλοφορία, το T&E  υποστηρίζει τη βιομηχανία αυτοκινήτου στην προσαρμογή των μελλοντικών κανόνων και των προτύπων της E.E., με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών CO2 .

Από το 1995 μέχρι το 2008, το BMW Group μείωσε τη μέση κατανάλωση καυσίμου των αυτοκινήτων του που πωλούνται στην Ευρώπη συνολικά πάνω από 25%, ξεπερνώντας την αυτοδέσμευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για τις μάρκες του.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.