ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 4ος γύρος: Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο Σουηδός Johan Kristoffersson  με την PSRX Volkswagen έφυγε από τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος World RX με την μέγιστη συγκομιδή 30 βαθμών. Πίσω από τον Σουηδό τερμάτισε δεύτερος ο Andreas Bakkerud της EKS Audi Sport ενώ τρίτος τερμάτισε ο Sebastien Loeb  της Team Peugeot. Ο αγώνας διεξήχθη στη θρυλική πίστα του Silverstone και όπως είναι ήδη γνωστό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross υποστηρίζεται από το Monster Energy,

O άλλος οδηγός της PSRX Volkswagen, Petter Solberg, ήταν ταχύτατος καθ’ όλη την διάρκεια του σαββατοκύριακου αλλά εγκατέλειψε από τον πρώτο ημιτελικό. Ο Kristoffersson έφυγε καθαρά στην πρωτοπορία του αγώνα νωρίς και δεν κοίταξε πίσω μέχρι και την καρό σημαία.

«Είχαμε απίστευτο κράτημα στον τελικό και στην εκκίνηση αναγκάστηκα να παίξω λίγο με τον συμπλέκτη για να φύγουμε καθαρά. Ο Andreas (Bakkerud) με κυνηγούσε καθώς βρήκε ταχύτητα μεταξύ ημιτελικού και τελικού, ήταν πολύ γρήγορος. Τα λάθη έρχονται εύκολα εδώ έτσι στους τελευταίους τρεις γύρους έσκυψα το κεφάλι και οδήγησα όσο πιο σταθερά μπορούσα έτσι ώστε να βγω πρωτοπόρος μετά από το Joker μου, όπως και έγινε. Ήταν φανταστικό.»

Ο Bakkerud προσπέρασε τον άλλο οδηγό της EKS, Mattias Ekstrom, στις πρώτες στροφές του τελικού κατακτώντας την δεύτερη θέση στο βάθρο με το Audi S1. «Νοιώθω φανταστικά, το αυτοκίνητο ήταν καλό μέχρι και τον αγώνα αυτό, αλλά εδώ κάτι ξύπνησε μέσα του. Βρήκαμε επιπλέον ταχύτητα. Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τον ερχόμενο αγώνα της Νορβηγίας αλλά και το υπόλοιπο ημερολόγιο που αποτελείτε από πίστες που ξέρουμε καλά, σε αντίθεση με αυτή την καινούργια της Μ. Βρετανίας» δήλωσε ο Bakkerud.

Ο Loeb, που έπεσε τελευταίος μετά από μια καταστροφική εκκίνηση, έδειξε από τι είναι φτιαγμένος τερματίζοντας στο τέλος στην τρίτη θέση, μαζεύοντας έτσι το τέταρτο βάθρο του στην σεζόν. «Η εκκίνηση ήταν πολύ κακή, έστριψα έκτος στην πρώτη στροφή. Ανεβάσαμε ρυθμό και μπήκαμε στο Joker την κατάλληλη στιγμή. Βγήκα πίσω από τον Mattias (Ekstrom) και κατάφερα να τον προσπεράσω σχετικά γρήγορα. Το πρωτάθλημα φέτος είναι άκρος διασκεδαστικό και ενδιαφέρον για μας» δήλωσε ο Loeb.

Η επόμενη συνάντηση του World RX θα πραγματοποιηθεί στο Hell της Νορβηγίας από τις 9 μέχρι 10 Ιουνίου.

Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS

1    Johan KRISTOFFERSSON         VW POLO GTI            105

2    Sebastien LOEB                           PEUGEOT 208           91

3    Andreas BAKKERUD                   AUDI S1                      83
4    Petter SOLBERG                         VW POLO GTI            80

5    Mattias EKSTRÖM                       AUDI S1                      80
6    Timmy HANSEN                           PEUGEOT 208           71
7    Niclas GRONHOLM                     HYUNDAI i20              52
8    Kevin HANSEN                             PEUGEOT 208           41
9    Janis BAUMANIS                          FORD FIESTA            35
10  Timur TIMERZYANOV                 HYUNDAI i20              34

 

TΕΛΟΣ

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.