Κάντε τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου σας ΠΡΙΝ το παραδώσετε στον καινούριο ιδιοκτήτη αλλιώς θα πληρώνετε εσείς τυχόν παραβάσεις του! Αυτό είναι ήδη γνωστό αφού όλοι μας έχουμε ακούσει μια παρόμοια ιστορία. Όμως τα προβλήματα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την επικείμενη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης γιατί τα εξώδικα και οι βαθμοί ποινής θα αποστέλλονται κατευθείαν στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη δηλαδή στον πωλητή αντί στον αγοραστή αν η μεταβίβαση ιδιοκτησίας δεν ολοκληρωθεί. Φυσικά εάν δεν πρόκειται για μια «απλή» τροχαία παράβαση και έχουμε δυστύχημα με τραυματίες κλπ κλπ, τότε … τρέχα γύρευε.

Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) καλεί τους ιδιόκτητες-πωλητές οχημάτων να φροντίζουν να γίνεται η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στους νέους αγοραστές προτού παραδώσουν το όχημα τους, να εκδίδουν έστω και απλή ενυπόγραφη παραλαβή του οχήματος από τον αγοραστή, και να ενημερώνουν το ΤΟΜ για την πώληση του οχήματος συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο του Τμήματος «Γνωστοποίηση Αλλαγής Ιδιοκτησίας». Οι νέοι ιδιοκτήτες–αγοραστές των οχημάτων έχουν υποχρέωση άμεσα να φροντίζουν για την μεταβίβαση του οχήματος στο όνομα τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεων Κανονισμών του 1984 όπως αυτοί τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.