Νορβηγία 2019:

Nissan-Leaf-static-dps_HEADERΣτο πρώτο εξάμηνο, το 45% όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην αγορά της Νορβηγίας ήταν ηλεκτρικά (από 31% το 2018) σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε το Νορβηγικό Συμβούλιο Πληροφοριών για την Οδική Κυκλοφορία (OFV).

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από την ένταξη στην αγορά του μοντέλου Tesla 3, το οποίο αντιπροσώπευε το 14% όλων των νέων αυτοκινήτων που είχαν ταξινομηθεί κατά τους πρώτους έξι μήνες, δήλωσε το OFV.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας των ηλεκτρικών οχημάτων στη Νορβηγία οφείλεται σε γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές από διάφορα τέλη. Η άνοδος των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδήγησε ακόμη και σε έλλειμμα εισπρακτέων φόρων από τα αυτοκίνητα, ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων κορόνων (335 εκατομμύρια δολάρια), στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.

2020-hyundai-ioniq-electric-european-spec_100700345_hΌμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Μια δημοσίευση της Statistics Norway την περασμένη Πέμπτη, αποκάλυψε ότι η πιθανότητα αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Νορβηγία είναι σχεδόν διπλάσια εάν ανήκεις στο ευκατάστατο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας.

Με λίγα λόγια, τα προτερήματα της ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Νορβηγία – μία από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο – απολαμβάνουν περισσότερο οι πλούσιοι.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.