Υπ. Μεταφορών: Πρόβλημα ελαστικών στο 17,6% των οχημάτων

H κατάσταση του οχήματος αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην οδική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της δράσης «Φιλικοί Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας πριν το καλοκαίρι» διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 1108 οχήματα  παγκύπρια, μέσα από τους οποίους διαφάνηκε ότι 195 οχήματα ή ποσοστό 17,6% είχαν τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό και 420 οχήματα ή ποσοστό 38% είχαν προβληματικά φώτα πορείας ή/και φώτα δεικτών πορείας ή/και φώτα φρένων, είπε την Τρίτη ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος στη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν τα  αποτελέσματα της Δράσης.
 
Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ενδεικτικά ότι στο πλαίσιο των φιλικών ελέγχων είχαν εντοπιστεί 57 οχήματα με πρόβλημα που δεν γνώριζε ο οδηγός (πχ. βελόνα ή κτύπημα στο ελαστικό) και στις περιπτώσεις που ήταν εφικτό, το πρόβλημα όπως η λανθασμένη πίεση ελαστικού  διορθωνόταν στους χώρους των φιλικών ελέγχων.
Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέ 
Είπε ότι η κατάσταση του οχήματος  αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην οδική ασφάλεια και σίγουρα ο κάθε οδηγός οφείλει να διατηρεί το όχημα του σε άριστη κατάσταση τόσο για τη δική του ασφάλεια, της οικογένειάς του αλλά και των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου, Πρόσθεσε ότι φθαρμένα ελαστικά, χαλασμένα φώτα, ελλιπής μηχανική συντήρηση ενός οχήματος μπορούν να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης οδικής σύγκρουσης ή/και να λειτουργήσουν ως καταλύτης στο αποτέλεσμα της σύγκρουσης.
 
Σημείωσε ότι στις δράσεις των επομένων ημερών και μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα, με στόχο να πετύχει το μέγιστο δυνατό θετικό αποτέλεσμα.
 
Ο κ. Καρούσος κάλεσε όλους τους οδηγούς οχημάτων, να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να πραγματοποιήσουν ένα έλεγχο για την καλή κατάσταση του οχήματος τους, ώστε αυτό το καλοκαίρι, οι μόνες αναμνήσεις να είναι οι όμορφες στιγμές.
 
Η δράση «Φιλικοί Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας πριν το καλοκαίρι» συνδιοργανώνεται από τo Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, το Τμήμα Οδικών Μ

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.