Βραβεύθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ

Πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα Γ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ με την βράβευση των νικητών στις επτά κατηγορίες και τις τιμητικές βραβεύσεις σε δημοσιογράφους για το έργο τους. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το βράδυ της Πέμπτης (17/11), με την δημοσιογράφο και μέλος του Δ.Σ.  Μαρίνα Αργυρού, να αναλαμβάνει την παρουσίαση.

Βραβεύθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚΣτόχος των Δημοσιογραφικών Βραβείων που έγινε πλέον θεσμός, είναι να δοθούν κίνητρα στους δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ για να διεκπεραιώνουν την εργασία τους σύμφωνα με τις απαιτούμενες προσδοκίες, σε μια δύσκολη εποχή. Η συμμετοχή στα φετινά Δημοσιογραφικά Βραβεία ξεπέρασε τις συμμετοχές που είχαν υποβληθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Βραβεύθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚΟ πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, αφού καλωσόρισε όσους τίμησαν τα Βραβεία με την παρουσία τους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ εξελίσσονται πλέον σε θεσμό για τη δημοσιογραφία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Φέτος, καταγράψαμε νέο ρεκόρ συμμετοχών, για πρώτη φορά τριψήφιο. Και, όπως με ενημέρωσε η κριτική επιτροπή, τα θέματα που εξέτασαν ήταν υψηλού επιπέδου. Αυτό αποδεικνύει ότι η αθλητική δημοσιογραφία στην Κύπρο έχει παρόν και μέλλον, παρά τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στον χώρο μας και τις πολλές δυστυχώς απώλειες θέσεων εργασίας».

Στην λαμπερή αυτή εκδήλωση, τιμήθηκαν οι νικητές σε επτά κατηγορίες, και συγκεκριμένα στις πιο κάτω:

  1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Δεύτερη θέση: Γιώργος Μιχαήλ

  1. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση»

Νικητής: Ξενοφών Καράκαλος

Δεύτερη θέση: Ανδρέας Ιακώβου

  1. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Δεύτερη θέση: Ξενοφών Καράκαλος

  1. «Αρθρογραφία»

Νικητής: Πέτρος Παπαγιώργης

Δεύτερη θέση: Σάββας Πηλακούτας

  1. «Αφιέρωμα»

Νικητής: Χαράλαμπος Δημητρίου

Δεύτερη θέση: Σάββας Πηλακούτας

  1. «Συνέντευξη»

Νικητής: Σάββας Πηλακούτας

Δεύτερη θέση: Θεόδωρος Τσιολάκης

  1. «Audiovisual»

Νικητής: Βόρις Καραγιάννης

Δεύτερη θέση: Φίλιππος Σωτηρίου & Γραφείο Τύπου ΑΕΚ Λάρνακας

Παράλληλα, η ΕΑΚ και φέτος έδωσε επιπλέον δύο έπαθλα, τα οποία έχουν καθιερωθεί. Ο λόγος για το «Γραφείο Τύπου» (2022), διάκριση η οποία δόθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ), ενώ στην κατηγορία «Media Facilities» έλαβε βραβείο ο Άρης Λεμεσού. Τέλος, με τιμητική διάκριση βραβεύτηκαν οι Γιώργος Μελετίου, Δημήτρης Δημητρίου, Γιάννος Λεωνίδου, Κώστας Πραξιτέλους, Ανδρέας Λαζανίτη, Γιώργος Χρ. Γεωργίου.

Φιλοξενούμενοι από Ελλάδα

Στην τελετή έδωσε το παρών της και αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Ιωάννου (A’ Αντιπρόεδρο), Αγγελική Βύζικα (Ταμίας) και Κώστα Τουτσίδη (Σύμβουλος). Επίσης, χαιρετισμό μέσω βίντεο απέστειλε ο πρόεδρος της AIPS Europe, Charles Camenzuli.

Για την επιτυχή διεξαγωγή των Δημοσιογραφικών Βραβείων, ισχυρό ρόλο έπαιξε η στήριξη που λαμβάνει η ΕΑΚ από τους χορηγούς και υποστηρικτές της. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Και, ασφαλώς, τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK