Τι είναι οι παράξενες κάμερες που βλέπετε στους δρόμους; (φωτογραφίες)

Αρκετοί είναι οι πολίτες που ρωτούσαν για να μάθουν για τις καινούριες κάμερες. Τι ακριβώς κάνουν; Πού χρησιμεύουν; Και που έχουν τοποθετηθεί; Έρχονται μήπως νέα εξώδικα;

cyprus cameras κάμερες τροχαίας Την απάντηση έδωσε ουσιαστικά το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας και την επιβεβαίωση το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός μηχανικός του τμήματος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» οι άσπρες κάμερες σε μεγάλο ύψος δεν έχουν ως στόχο εξώδικα προστίματα αλλά τοποθετούνται υπό το πρίσμα υποβοήθησης και ανάπτυξης έξυπνων συστημάτων μεταφορών σε καίριους οδικούς άξονες της χώρας μας.

Για να γίνει ευκολότερα αντιληπτό, οι κάμερες αυτές τοποθετούνται για να καταγράφουν την κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους, δίνοντας μια αποκρυσταλλωμένη εικόνα της κατάστασης του οδικού δικτύου και επιτηρώντας ουσιαστικά την τροχαία κίνηση.

Επίσης δίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για φυσική καταστροφή (όπως φωτιά ή πλημμύρα στο οδικό δίκτυο) ή τον εντοπισμό τροχαίων ατυχημάτων. Σε συνέχεια του πλαισίου κάτω από το οποίο υπάγεται το έργο, προνοείται η τοποθέτηση 21 καμερών καθώς και η τοποθέτηση τεσσάρων μεγάλων ηλεκτρονικών πινακίδων με μεταβλητά μηνύματα. Οι πινακίδες αυτές θα βοηθούν ουσιαστικά τους οδηγούς για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Πηγή – kathimerini.com.cy

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK