Τί αλλάζει στην κυκλοφορία της Λευκωσίας

Μονοδρομείται από αύριο και η υπόλοιπη Μακαρίου, από παρακείμενους δρόμους θα είναι πλέον εφικτή η έξοδος των οδηγώνcyprus

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου σε δρόμους στο κέντρο της Λευκωσίας καθώς τμήμα της λεωφόρου Μακαρίου- από τα φώτα τροχαίας επί της οδού Εθνικής Φρουράς μέχρι τα φώτα τροχαίας της αστυνομίας Λυκαβητού είναι κλειστή για σκοπούς μονοδρόμησης της για το ιδιωτικό όχημα. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γιώργο Μιλή- υπευθυνος οδικής ασφάλειας- τμηματος τροχαίας αρχηγείου αστυνομίας, η μονοδρόμηση του δρόμου θα τεθεί σε εφαρμογή από την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Cyprus Police carΗ νέα μονοδρόμηση

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου το τμήμα της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία από τα φώτα τροχαίας της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα πλησίον του Αστυνομικού σταθμού Λυκαβητού μέχρι την συμβολή με τα φώτα τροχαίας με την οδό Εθνικής Φρουράς, έναντι του ξενοδοχείου Landmark, μονοδρομείται για το ιδιωτικό όχημα.  Από τις 4 λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου, θα δοθεί στην κυκλοφορία με μονόδρομη κατεύθυνση από την οδό Εθνικής Φρουράς προς τα φώτα τροχαίας με την λεωφόρο Διγενή Ακρίτα και Σπύρου Κυπριανού (αστυνομία Λυκαβητού) με υποχρεωτική κατεύθυνση για το ιδιωτικό όχημα τις δύο κεντρικές λωρίδες κυκλοφορίας. Η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα είναι μόνο για χρήση από τα αστικά λεωφορεία και θα δοθεί μία επιπρόσθετη λωρίδα για την άνοδο των λεωφορείων από την αστυνομία του Λυκαβητού προς την συμβολή με τα φώτα τροχαίας με την οδό Εθνικής Φρουράς, για την αντίθετη πορεία των λεωφορείων σε σχέση με την πορεία των οχημάτων. Ως εκ τούτου για το ιδιωτικό όχημα, η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από αύριο μονοδρομείται από το ύψος του ξενοδοχείου Landmark προς την τα φώτα της αστυνομίας του Λυκαβητού. Όπως εξήγησε ο κ. Μιλής, όλες αυτές οι ρυθμίσεις θα σηματοδοτηθούν στο οδόστρωμα για να δίνεται καθαρή εικόνα και ενημέρωση του οδηγού και πλέον τοποθετούνται κρεμμαστά φώτα τροχαίας τόσο στις νέες διαβάσεις πεζών που θα δημιουργηθούν και επιπρόσθετα στο τέρμα της μονοδρόμησης θα υπάρχουν κρεμμαστά φώτα τροχαίας που θα δίνουν ενδείξεις για την προτεραιότητα του λεωφορείου και του ιδιωτικού οχήματος

cyprusΠιο συγκεκριμένα:

Η αριστερή (μεσαία) λωρίδα του ιδιωτικού οχήματος θα μπορεί να κινηθεί αριστερά στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού πρώην Σάντα Ρόζα ή απέναντι στο βόρειο τμήμα της Μακαρίου προς το κέντρο της πόλης.

Από την δεξιά λωρίδα (μεσαία) το ιδιωτικό όχημα θα μπορεί να κατευθυνθεί μόνο δεξιά στη λεωφόρο Διγενή Ακρίτα ή στη Λεωφόρο Κρήτης.

Για την έξοδο των ιδιωτικών οχημάτων από την Λευκωσία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται 

-η λεωφόρος Διγενή Ακρίτα προς τα φώτα τροχαίας του Αγίου Αντωνίου και ακολούθως η λεωφόρος Καλλιπόλεως.

– η λεωφόρος Νίκης

– η λεωφόρος Κένενντυ

– η λεωφόρος Ακροπόλεως

– μέσω της Κυριάκου Μάτση

 Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο- Μονοδρομήσεις Λευκωσίας οι οποίες διαλαμβάνουν τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και η Λεωφόρος Μακαρίου μονοδρομείται προς την αντίθετη κατεύθυνση και βάσει μελετών, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την τροχαία κίνηση και θα δώσει προτεραιότητα στις αστικές συγκοινωνίες.

oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πηγή – kathimerini.com.cy

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.