Στο 70% η μείωση των δραστηριοτήτων του κλάδου εμπορίας αυτοκινήτων

Τώρα με την πανδημία η κατάσταση έχει δυσχεραίνει, αφού μεγάλος αριθμός πελατών τους, όπως Ρώσοι και Κινέζοι, εγκαταλείπουν την Κύπρο, ανέφερε ο κ. Ανδρέας Σιήκκης

parking lot cars car salesΣτο 70% υπολογίζεται η μείωση των δραστηριοτήτων του κλάδου της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σε σχέση με τις καλές εποχές του 2008, σύμφωνα με τον Ανδρέα Σιήκκη, πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων Πάφου (ΠΑΣΥΕΑ), προσθέτοντας πως αυτό το ποσοστό σημείωσε μια μικρή ανάκαμψη κατά τα έτη 2017, 2018 και 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κύπρος βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιήκκης ανέφερε πως η οικονομική κρίση από το 2009 και εντεύθεν στοίχισε πολύ στον Σύνδεσμο. Μετά την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον κατασκευαστικό κλάδο, το τρίτο επάγγελμα που αντιμετώπισε τις τραγικές συνέπειες της κατάστασης είναι ο κλάδος της εμπορίας αυτοκινήτων, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα δώσει η κυβέρνηση

Τώρα με την πανδημία η κατάσταση έχει δυσχεραίνει, συμπλήρωσε, αφού μεγάλος αριθμός πελατών τους, όπως Ρώσοι και Κινέζοι, εγκαταλείπουν την Κύπρο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Όπως εξήγησε ο κ. Σιήκκης, οι πελάτες από την Ρωσία και την Κίνα αγόραζαν, ως επί το πλείστον, οχήματα πολυτελείας. Με ανοιχτό το ενδεχόμενο η πανδημία να συνεχιστεί και 2022, τα προβλήματα στον κλάδο αυξάνονται, δημιουργώντας πολλά οικονομικά ζητήματα, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tις έξι πιο «χωρκάτικες» συνήθειες των Κύπριων οδηγών

Αναφέρθηκε τέλος στις τράπεζες, λέγοντας ότι έχουν θέσει αυστηρότερα κριτήρια για δανειοδότηση αυτοκινήτου και ζήτησε να διευκολύνουν τον κλάδο, μέσω της ελάφρυνση των κριτηρίων κατά την έγκριση των αιτήσεων.

TOP 10 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πηγή – kathimerini.com.cy

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.