Στις πινακίδες ξεσπούν οι «οπαδοί» – Χιλιάδες ευρώ για αντικατάστασή τους

Οπαδοί ομάδων κυριολεκτικά εκτονώνονται στις πινακίδες, κυρίως σε υπεραστικούς δρόμους, με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το δημόσιο, με το ενδεχόμενο εντοπισμού των βανδάλων να είναι μηδαμινό, αφού για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης πρέπει να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, κάτι το οποίο θεωρείται σχεδόν απίθανο.

ξίζει να σημειωθεί, πως φέτος μόνο στον δρόμο Κοφίνου – Λάρνακας τρέχει προσφορά για επιδιόρθωση/ αντικατάσταση πινακίδων ύψους περίπου €320.000 με τον ΦΠΑ. Όπως ανέφερε στον «Φ» η τεχνικός στο Τμήμα Δημοσίων Έργων Λάρνακας, Ελένη Ξυψιτή, το κόστος αντικατάστασης και επιδιόρθωσης των πινακίδων στον δρόμο από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι και την Αγία Νάπα ίσως κοστίσει διπλάσιο ποσόν. Εξάλλου, υπάρχει και ο δρόμος μεταξύ Νήσου –Λάρνακας, για τον οποίο το ποσό που απαιτείται, επίσης, θεωρείται αρκετά υψηλό.

Η κ. Ξυψιτή ανέφερε, επίσης, πως έχει παρατηρηθεί, ότι σε μεγάλο αριθμό πινακίδων «οδικής σήμανσης και κατεύθυνσης» γίνονται καταστροφές, αλλοιώσεις και αναγραφή συνθημάτων με αποτέλεσμα τη δυσκολία οδήγησης και κατεύθυνσης των οδηγών. Εξάλλου, σε πολλές περιπτώσεις τα όρια ταχύτητας δεν γίνονται αντιληπτά με αποτέλεσμα να προκύπτουν παραβιάσεις.

Σε ενημερωτική επιστολή του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρεται, ότι το αρμόδιο γραφείο γίνεται συχνά δέκτης παραπόνων για βανδαλισμούς των πινακίδων τροχαίας και το υπεύθυνο συνεργείο πινακίδων προβαίνει σε συχνούς καθαρισμούς τους με ειδικά σπρέι τα οποία επιφέρουν και αρκετό κόστος συντήρησης του οδικού δικτύου.

Στην επιστολή σημειώνεται, ότι με τον καθαρισμό των πινακίδων μειώνεται ο βαθμός αντανακλαστικότητας ειδικά το βράδυ. Καταγράφεται, επίσης, πως με τους επαναληπτικούς καθαρισμούς η αντανακλαστικότητα μειώνεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.

Πηγή – philenews.com

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.