Στην Κύπρο το νέο Toyota Aygo X

Το νέο Toyota Aygo X έφθασε και στην Κύπρο και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, καθώς σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη.

Πατήστε εδώ για Τιμές και Εξοπλισμό

Μέσα από μια ευρεία έρευνα που αφορούσε τις ανάγκες των οδηγών που επιλέγουν να κινηθούν εντός των μεγάλων αστικών κέντρων η Toyota, αφού συνέλεξε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και αποκωδικοποίησε τα δεδομένα, έδωσε σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες προς το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota Motor Europe στο Βέλγιο. Με την αξιοποίηση της χρήσιμης ανατροφοδότησης από την έρευνα προέκυψε το νέο Toyota Aygo X το οποίο είναι κατασκευασμένο για να είναι ταυτόχρονα ευέλικτο και συμπαγές, ώστε να μπορεί να κινείται εύκολα μέσα στην κίνηση των μεγάλων πόλεων και να είναι πλήρως αξιόπιστο και άνετο για εξορμήσεις εκτός πόλης με ιδανικό εσωτερικό χώρο για 4 επιβαίνοντες.

toyota aygo x toyota cyprus dickran ouzounianΤο Toyota Aygo X είναι κατασκευασμένο στην πλατφόρμα GA-B της Toyota Global New Architecture (TNGA), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Yaris—Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ευρώπη το 2021—και αργότερα με το Yaris Cross. Το Aygo X είναι ιδανικό σχεδιασμένο για να είναι ευέλικτο στους στενούς δρόμους της πόλης και για αυτό έχει μικρή ακτίνα στροφής μόλις 4,7m μία από τις καλύτερες στην κατηγορία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της TOYOTA

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1 λίτρου, 3κύλινδρο 1KR-FE που έχει βελτιωθεί ώστε να πληροί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ προσφέρει υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και απόδοσης. Ως αποτέλεσμα προκύπτει μια συνδυασμένη βαθμολογία κατανάλωσης καυσίμου WLTP 4,7-5,0 λίτρα/100 χλμ (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 4,9-5,2 λίτρα/100 χλμ. (κιβώτιο ταχυτήτων S-CVT) και 107-114 g/km (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 110-117 γρ. /km (μετάδοση S-CVT) CO2.

toyota aygo x toyota cyprus dickran ouzounianΤο νέο Aygo X είναι 235 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Το μήκος του είναι 3.700 mm. Αυξημένο κατά μόλις 90 mm είναι και το μεταξόνιο, ενώ η μπροστινή προεξοχή είναι 72 mm μικρότερη από το Yaris. Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος σε σύγκριση με το Aygo, αυξήθηκε κατά 125 mm σε 1.740 mm. Η θέση των καθισμάτων έχει αυξηθεί κατά 55 mm. Το γεγονός αυτό βελτιώνει ακόμα περισσότερο την οπτική επαφή του οδηγού με τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Το νέο μοντέλο είναι κατά 65 mm ψηλότερο από το προηγούμενο με το συνολικό ύψος του οχήματος να διαμορφώνεται στα 1.525 mm. Αυξημένος κατά 125 mm, σε σχέση με το Aygo, είναι και ο χώρος αποσκευών με επιπρόσθετη χωρητικότητα 60 λίτρων, φθάνει δηλαδή τώρα τα 231 λίτρα, ενώ με πεσμένα τα πίσω καθίσματα ο χώρος αυξάνεται στα 829 λίτρα. Η απόσταση από το έδαφος έχει επίσης μεγαλώσει κατά 11 mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Εξέλιξη που δίνει στον οδηγό περισσότερη σιγουριά στον δρόμο.

Παράλληλα το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για αστική και προαστιακή οδήγηση και συνδυάζεται με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων S-CVT, ενώ οι μεγαλύτεροι τροχοί και τα μεγαλύτερα ελαστικά συνδυάζονται με την ανάρτηση TNGA. Οι μηχανικοί της Toyota συνεργάστηκαν με τους κατασκευαστές ελαστικών και δημιούργησαν μια ιδανική μορφή ζάντας η οποία επιτρέπει τη σωστότερη ροή του αέρα.

Ο ζωηρός χαρακτήρας και η έντονη προσωπικότητα του νέου μοντέλου ξεχωρίζει τόσο εξωτερικά με τους ιδιαίτερους LED προβολείς, τον εμβληματικό σχεδιασμό στα φώτα του πίσω μέρους και τα χαρακτηριστικά «φτερά» που πλαισιώνουν τις ζάντες αλουμινίου 18”, όσο και εσωτερικά στο σαλόνι που διευκολύνει την αλληλεπίδραση οδηγού και επιβατών, συνθέτοντας ένα περιβάλλον άνεσης και υψηλής αισθητικής, μέσω των τεχνολογικών καινοτομιών που εμπεριέχει, τους έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, τα φίνα υλικά κατασκευής και την προσήλωση στη λεπτομέρεια, η οποία είναι ευδιάκριτη στις ραφές των καθισμάτων και στις επιλογές των αποχρώσεων που βρίσκονται σε αρμονία με το χρώμα του αμαξώματος.

Toyota Aygo X PrologueΕίτε για τις καθημερινές διαδρομές εντός του αστικού κέντρου, είτε για τις περιπετειώδεις εξορμήσεις, εκτός πόλης, το νέο Toyota Aygo X προσφέρει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, καθώς είναι εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα και αναβαθμισμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance με λειτουργίες όπως το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών και Ποδηλάτων. Ταυτόχρονα φέρει ενσωματωμένο το σύστημα Τ-Mate, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που συναντώνται στις «μεγάλες» κατηγορίες οχημάτων της Toyota, καθώς έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA).

Το νέο Toyota Aygo X αποτελεί τον ορισμό της υψηλής διασύνδεσης και όλων των νέων τεχνολογικών τάσεων με έξυπνες προσαρμογές και λειτουργικά άρτιες καινοτομίες. Προσφέρει ασύρματη σύνδεση με το smartphone του οδηγού, μέσω του Toyota Smart Connect και παρέχει μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης με HD οθόνη 9’’, ενώ διαθέτει σύστημα πλοήγησης Cloud, ψηφιακό βοηθό, καθώς και έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών. Παράλληλα παρέχει τον απόλυτο έλεγχο στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί στο ΜyT, προκειμένου να ρυθμίσει από μακριά τη θερμοκρασία στο σαλόνι, αλλά και να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει τις θύρες του αυτοκινήτου μέσω του Smartphone του.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.