Πώς η κάθοδος της Man Utd «καρφώνει» την Κύπρο για τα τροχαία ατυχήματα (φωτογραφίες)

Πώς μπορεί η επερχόμενη διπλή αναμέτρηση μεταξύ της Ομόνοιας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μία στο Μάντσεστερ και μία στη Λευκωσία) να σχετίζεται με κριτικές του δικού μας οδικού δικτύου;

manchester united fansΜια ματιά στις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσε το τμήμα μελών και υπηρεσιών της αγγλικής ομάδας αρκεί για να αντιληφθείτε. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε κομμάτι της ανακοίνωσης, «οι οπαδοί και φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» θα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της Κύπρου και λόγω της δριμείας έλλειψης επιλογών μέσων μαζικής μεταφοράς στην Κύπρο αποφασίστηκε τα εισιτήρια να τους αποσταλούν ταχυδρομικά».

Πώς η κάθοδος της Man Utd «καρφώνει» την Κύπρο για τα τροχαία ατυχήματα (φωτογραφίες)Αυτό ήταν το πρώτο «χτύπημα» αφού η συνέχεια ήρθε σε ότι αφορά την οδηγική συμπεριφορά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Travel Advice τα οδηγικά στάνταρ στην Κύπρο είναι «φτωχά» αφού το 2019 μετρήθηκαν 52 θάνατοι (σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών). Αυτό αντιστοιχεί σε 5,9 νεκρούς ανά 100.000 πληθυσμού που έρχεται σε σύγκριση με τους 2,6 νεκρούς ανά 100.000 που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τρίτο σημείο -επίσης από τη σελίδα Travel Advice- αφορά την οδηγική ασφάλεια. Όπως αναφέρεται σχετικά με την ενοικίαση μοτοποδηλάτων και τετράτροχων και την ασφάλεια που εκδίδεται, συνήθως είναι έναντι τρίτου που καλύπτει μόνο ζημιά σε άλλο όχημα. Οποιαδήποτε άλλη ζημιά μπορεί να πρέπει να πληρωθεί από τον ενοικιαστή ενώ αν δεν πληρωθεί μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και σύλληψη ή άσκηση κατηγοριών από πλευράς της εταιρείας ενοικίασης. Σημειώνεται επίσης πως ορισμένες εταιρείες ενοικιάσεων ζητούν το διαβατήριο (ή ταξιδιωτικό έγγραφο) σαν ντεπόζιτο κάτι που είναι παράνομο.

Πώς η κάθοδος της Man Utd «καρφώνει» την Κύπρο για τα τροχαία ατυχήματα (φωτογραφίες)

Πηγή – kathimerini.com.cy

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK