Ποιο είναι το μοναδικό καινούριο αυτοκίνητο στην Κύπρο κάτω από 12.000 €;

Πριν μερικά χρόνια δεν ήταν μόνο ένα αλλά πολύ περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα κόστιζαν λιγότερο από 12.000 ευρώ… ακόμα και λιγότερα από 10.000 ευρώ. Φέτος… μόνο ένα! Η συνεχείς αύξηση των τιμών των αγαθών πλήττουν σοβαρά την αυτοκινητοβιομηχανία παγκόσμια.

toyota aygo cyprus dickran ouzounian toyota cyprus
Του Πέτρου Σουτζιή 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εν έτει 2022 οι τιμές των δυσεύρετων μεταχειρισμένων ξεπερνούν ακόμα και τις τιμές των καινούριων αυτοκινήτων που είχαμε πριν μερικά χρόνια, κάνοντας την απόκτηση ενός οχήματος δύσκολη περίπτωση για τον μέσο Κύπριο. Και όλα αυτά σε μια χώρα που είναι άμεσα εξαρτημένη από το ιδιωτικό αυτοκίνητο αφού – όπως είναι γνωστό – η Κύπρος δεν διαθέτει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και σίγουρα το ποδήλατο δεν είναι και το ιδανικό μέσο σε μια χώρα με εννέα μήνες καλοκαίρι και θερμοκρασίες των 40+ βαθμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της TOYOTA

Το μοναδικό μοντέλο που κοστίζει κάτω από 12.000 ευρώ είναι το Toyota Aygo με αρχική τιμή για τη βασική έκδοση τα 11.000 ευρώ (μέχρι τα 14.400 ευρώ για την πιο εξοπλισμένη έκδοση). Και φυσικά το Aygo 1.0 X των 11.000 ευρώ είναι ένα «γυμνό» μοντέλο με μόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό!

toyota aygo cyprus dickran ouzounian toyota cyprus

Ο κορωνοϊός επέφερε το κλείσιμο (ή την υπολειτουργία) εργοστασίων και τα πολλά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα από την έλλειψη ημιαγωγών και άλλων πρώτων υλών (βλέπε χάλυβας) ανάγκασαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή. Οπόταν… λιγότερα αυτοκίνητα συνεπάγεται και αύξηση της τιμής. Σε αυτό ήρθε και έδεσε και ο πόλεμος στην Ουκρανία που εκτόξευσε την ενέργεια στα ύψη. Μαζί και η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά γι΄αυτό θα αναφερθούμε πιο μετά!

QUIZ- Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW;

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.