Όλες οι πληροφορίες για τη 48η Γιορτή των Αρίστων

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (05/04) στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη 48η Γιορτή των Αρίστων, που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και η οποία βρίσκεται από την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

48η Γιορτή των ΑρίστωνΗ φετινή εκδήλωση διεξάγεται Απρίλιο αντί Ιανουάριου όπως είθισται, ελέω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία. Με τους όποιους περιορισμούς η ΕΑΚ πραγματοποιεί και φέτος τη γιορτή, που λαμβάνει χώρα από το 1974 και εντεύθεν, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός σπρώχνει στην επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα που μεταφέρεται με το σλόγκαν της γιορτής: «Let’s Restart! Ο Αθλητισμός, όχημα για επανεκκίνηση της κοινωνίας!». H 48η Γιορτή των Αρίστων, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 19:30.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΚ, κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, ο γενικός γραμματέας κ. Μικαέλο Παπαδάκης, η γενική διευθύντρια του ΚΟΑ κα. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδους, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Cyta, κ. Λευτέρης Χρίστου.

Τα μέτρα για προστασία από την πανδημία, υποχρέωσαν τους διοργανωτές όπως πραγματοποιήσουν την τελετή με μόλις 50 ονομαστικά προσκεκλημένους στο θέατρο. Δια ζώσης θα βραβευτούν οι κορυφαίοι των τεσσάρων κατηγοριών (αθλητές, αθλήτριες και ομάδες) που ψήφισαν τα μέλη της ΕΑΚ και οι δύο ειδικές βραβεύσεις, σε Ντίνο Μιχαηλίδη και Άντρη Ελευθερίου. Όλοι οι άλλοι έχουν παραλάβει ήδη τα έπαθλά τους, με τις απονομές τους να γίνονται μέσω βίντεο. Την Πέμπτη, η Γιορτή της ΕΑΚ θα έχει έτσι ένα υβριδικό χαρακτήρα, με μικτή χρήση βίντεο και ζωντανού.

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!Ο πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, τόνισε ότι «παρά τα εμπόδια, στην ΕΑΚ φροντίσαμε να πράξουμε το καθήκον μας, και με άριστη συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, και με τους χορηγούς μας, η 48ης Γιορτή των Αρίστων θα διεξαχθεί κανονικά. Ως η σημαντικότερη αθλητική τελετή βράβευσης στη χώρα μας, η ΕΑΚ φέρνει εις πέρας την υποχρέωση της προς τον Κυπριακό αθλητισμό και θα τιμήσει αυτούς που αγωνίστηκαν υπό αντίξοες συνθήκες, σε περίοδο πανδημίας».

Ο γ.γ. της ΕΑΚ κ. Μικαέλο Παπαδάκης, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της βραδιάς. «Θα ακολουθηθούν πιστά όλα τα μέτρα για προστασία από την πανδημία. Θα παρευρεθούν μόνο όσοι έλαβαν ονομαστικά πρόσκληση, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και με κενές θέσεις στο θέατρο». Η γενική διευθύντρια του ΚΟΑ κα. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδους, από την πλευρά της, τόνισε: «Θεωρούμε ότι η γιορτή αυτή είναι η σημαντικότερη του κυπριακού αθλητισμού. Αντιπροσωπεύει την τιμή που η πολιτεία πρέπει να δίνει στους αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας. Η απόφαση της ΕΑΚ να διεξάγει τη φετινή γιορτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία μετά τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι με την πανδημία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρης Αλετράρης, είπε τα εξής: «Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία από αυτή μεταξύ ΟΠΑΠ και ΕΑΚ, όμως σίγουρα είναι αμφίδρομου σεβασμού. Οι αθλητικογράφοι στηρίζουν την ΟΠΑΠ από την ίδρυσή της, αφού σε δημοσίευμα πριν 50 περίπου χρόνια έγραψαν ότι πρέπει να στηρίζει ο κόσμος το ΠΡΟΠΟ, αποδεικνύοντας ότι από τότε οι αθλητικογράφοι αναγνώρισαν τη σημασία της ΟΠΑΠ προς την κοινωνία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Cyta, κ. Λευτέρης Χρίστου, ως εκπρόσωπος του χορηγού ζωντανής μετάδοσης, είπε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που και σήμερα δίνουμε το παρών μας στη σημαντικότερη γιορτή του αθλητισμού, ιδιαίτερα φέτος στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Φέτος εκτός από το ότι η Cytavision είναι ο Χρυσός Χορηγός, θα έχουμε και την ευθύνη της τηλεοπτικής μετάδοσης. Η Cytavision συνεχίζει να στηρίζει τη γιορτή των Αρίστων και με τα ποδοσφαιρικά βραβεία. Τονίζω τη μεγάλη χαρά που είμαστε μέρος αυτής της γιορτής, αλλά και που θα δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο που δεν θα είναι παρών να την παρακολουθήσει από τον κόσμο».

QUIZ. Πόσο Golfάκιας είσαι?Η 48η Γιορτή των Αρίστων θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της Cytavision, από το κανάλι Cytavision Sports 1 HD, ενώ θα προβληθεί δωρεάν και μέσω της υπηρεσίας CytavisionGo (https://www.cyta.com.cy/tv-pay-per-view). Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν την τελετή από το CytavisionGo, θα πρέπει να κάνουν εγγραφή δημιουργώντας λογαριασμό στο https://ott.cytavision.com.cy/EPG/WEBTV/index.html#!/register. Σημειώστε ότι υπάρχει «χρέωση» €1 κατά την εγγραφή στην υπηρεσία, με το ποσό ακολούθως να επιστρέφεται.

Η Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης και της ΕΑΚ είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ είναι η Cytavision, η UNICARS και η Τράπεζα Κύπρου.

Αθλοθέτης των επάθλων είναι η εταιρεία HERCULES. Χορηγός Ζωντανής Μετάδοσης της 48ης Γιορτής Αρίστων η Cytavision. Χορηγός φιλοξενίας το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Χορηγοί της ΕΑΚ είναι οι CNP CYPRIALIFE και Psaltis Auto Parts και Eneos Motor Oil. Την καταμέτρηση των ψήφων των Αρίστων πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Την τεχνική υποστήριξη παρείχε η EVENTPRO.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.