Οι συνέπειες της πανδημίας, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΑΚ

Την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

EAKΚυρίαρχο θέμα ήταν η πανδημία COVID-19 και πώς αυτή επηρέασε το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Το Δ.Σ. της ΕΑΚ παρουσίασε στα μέλη και τα αποτελέσματα της έρευνας χαρτογράφησης του κλάδους, με σημαντικά ευρήματα σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την αθλητική δημοσιογραφία.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στον ετήσιο απολογισμό, μίλησε αρχικά για την πανδημία και ανέλυσε τις ενέργειες της ΕΑΚ από τα μέσα Μαρτίου για στήριξη των μελών της. Ανάμεσα στις δράσεις της ΕΑΚ την περίοδο του lock down και μετά ήταν, ενημέρωση και επαφές με φορείς και με τους αρχισυντάκτες, αλληλοσυνεργασία με το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων -την Ένωση Συντακτών Κύπρου- και οικονομική, νομική και ηθική στήριξη προς τα επηρεαζόμενα μέλη. Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος παρευρέθηκε στη Γ.Σ. και στο χαιρετισμό του κάλεσε τους αθλητικούς συντάκτες όπως έρθουν κοντά στην ΕΣΚ, ενισχύοντας έτσι τη συνδικαλιστική της προσπάθεια.

Πέραν από την πανδημία, ο πρόεδρος της ΕΑΚ αναφέρθηκε και στη σειρά δράσεων της οργάνωσης το τελευταίο 15άμηνο.  Ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάστηκαν τα εξής:

  • Τα εκπαιδευτικά και η επιμόρφωση, με τη διεξαγωγή σεμιναρίων, εκπαιδευτικών ταξιδιών και την υπογραφή πρωτοκόλλου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσα από την οποία εξασφαλίστηκαν εννιά υποτροφίες για τα μέλη της ΕΑΚ.E
  • Οι τελικές προετοιμασίες για τα Α’ Δημοσιογραφικά Βραβεία, που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου 2020.
  • Η 47η Γιορτή Αρίστων που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2020, με ενημέρωση της μείωσης του κόστους κατά 15% σε σύγκριση με τη Γιορτή του 2019.
  • Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις χορηγίες του 2020, από ΟΠΑΠ Κύπρου, UNICARS, Τράπεζα Κύπρου, Cytavision, CNP Asfalistiki, Hercules και τις ενέργειες ανανέωσης των χορηγιών για το 2021. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΚ, ο προϋπολογισμός για το 2020 θα είναι πλεονασματικός.

Ο ταμίας της ΕΑΚ Μάριος Χατζηστυλλής παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου Ιούνιος 2019-Αύγουστος 2020.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΑΚ Μικαέλο Παπαδάκης προχώρησε στην ανακήρυξη των νέων τακτικών μελών, οι οποίοι είναι οι συνάδελφοι Μιχάλης Αριστείδου, Αντώνης Κατσαρός, Γιώργος Νικολάου, Σίμος Παφίτης, Πέτρος Πετρή, Πέτρος Σουτζιής, Ανδρέας Χρίστου, Χρίστος Χρίστου και

Δημήτρης Χριστοφόρου.

Η Γ.Σ. έκλεισε με το Q&A των μελών προς το Δ.Σ., με τα ερωτήματα να εστιάζουν κυρίως στα εργασιακά θέματα. Τη Γ.Σ. προέδρευσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ Παναγιώτης Φελλούκας. Μετά τη λήξη των εργασιών, το Δ.Σ. της ΕΑΚ δεξιώθηκε τα μέλη σε δείπνο στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.